El festival internacional de Xàbia se celebrarà del 28 al 30 de juny

28 may 2012 La Gala de les Nacions va reunir a representants de més de 20 països integrats en aquesta associació cultural

L'Associació Cultural del Festival Internacional de Xàbia va celebrar divendres passat la seua Gala de les Nacions, un esdeveniment social per a fomentar l'amistat internacional i reunir als col·lectius de residents que participen en el festival anual. La gala va comptar amb representants de més de més de 20 països a més de l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Relacions amb els Residents, Oscar Antón i altres edils de l'Ajuntament.
Com és tradició, els participants van donar la benvinguda a tots els països amb les salutacions internacionals (en castellà i les seues llengües maternes) abans de donar pas al sopar. Després va haver-hi una rifa animada pel president de l'associació, Raúl de Lope, amb premis com una escultura de Toni Marí, un quadre del pintor Oscar Bento i regals com un *pad o una bicicleta. La gala es va perllongar fins a la matinada amb un ball.
La pròxima cita d'aquesta associació i per a la qual tot l'any recapta fons és la XVII edició del Festival Internacional, una fira en la qual els diferents col·lectius agrupats per nacionalitats mostren en el seu poble d'acolliment la cultura i gastronomia dels seus països d'origen. Enguany el festival, per primera vegada, no se celebrarà dins de les festes de Fogueres de Sant Joan sinó que s'ha planificat del 28 al 30 de juny per a no solaparse amb altres actes. Com els últims anys, els llocs s'instal·laran en l'Avinguda Augusta.