Èxit de l'obertura de l'exposició conjunta dels alumnes dels tallers de Cultura de Xàbia

28 may 2012 Els alumnes de restauració rehabiliten dos mobles del segle XIX propietat municipal

El Centre d'Arts Lambert, situat en la Casa de Tena de Xàbia, va estrenar aquest divendres l'exposició que mostra els treballs de l'alumnat dels tallers oferits per la regidoria de cultura a majors de 30 anys. Es tracta d'una mostra que reuneix diferents tècniques: fotografia, edició fotogràfica, restauració de mobles, pintura en aquarel·la, ceràmica i labors com patchwork o calat. La inauguració, realitzada per l'edil de Cultura, Empar Bolufer, va reunir a un nodrit públic que, a més de descobrir les obres, va poder gaudir d'un aperitiu elaborat pels alumnes de cuina i uns vins triats pels assistents al taller de tast.
L'exposició està distribuïda pels tres pisos de Casa Tena. En el soterrani estan les peces i mobles restaurats pels alumnes de Vicent Català, qui ha impartit un dels tallers de nova creació i que més èxit ha collit. A més de les peces personals que cada alumne va triar restaurar, s'han realitzat dos treballs en grup que revertiran en benefici del municipi. Segons va explicar el professor, s'han recuperat dos mobles dels fons del Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco: un escriptori d'estil alfonsí de finals del segle XIX (procedent de l'antiga casa del Cable) i una arca popular de finals del segle XIX (procedent d'una antiga casa del poble) que, una vegada restaurats, decoraran les estades municipals.
En la planta baixa estan exposats els treballs de fotoshop dels alumnes d'Isabel Soler i les fotografies del taller impartit per José María Hortelano, qui va aprofitar la inauguració per a pronunciar un al·legat de defensa de la cultura i reivindicar el suport de les institucions públiques en aquests temps de crisi econòmica. La pròpia mostra fotogràfica ha sigut instal·lada en el sòl i sense marcs com a exemple de la transgresió i espontaneïtat que, en opinió d'Hortelano, necessita la societat per a canviar el sistema.
Finalment, en el pis superior es poden veure les peces de ceràmica dels alumnes de Brigitte Schemmel, els quadres en aquarel·la del taller a càrrec de Laura Berna i els treballs de brodat en calat impartides per Isabel Pedro, a més d'uns colorits cobertors i coixins confeccionats amb retalls seguint les pautes del pachwork que han après de la mà de Concha Casado.
Aquesta exposició conjunta podrà visitar-se fins al dissabte 9 juny (l'horari de dimarts a dissabte és de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Els diumenges i festius, de 10 a 13 hores) i és una bona oportunitat perquè aquells interessats a matricular-se el pròxim curs en aquesta formació per a majors de 30 anys veguen les possibilitats d'aquests tallers.