El Club Nàutic Xàbia ofereix cursos d'iniciació a la vela a baix cost per als xiquets del municipi

25 may 2012 La XVII lliga interescolar posarà a prova els coneixements obtinguts pels nous regatistes

El Club Nàutic Xàbia ha presentat avui els seus cursos d'iniciació a la vela per a xiquets amb els quals s'ofereix l'oportunitat d'aprendre a navegar a més d'un centenar d'escolars del municipi. Els cursos, dirigits a xiquets i xiquetes d'entre 7 i 14 anys, es desenvoluparan des del 25 de juny al 14 de juliol i estaran dividits en grups amb diferents horaris i agrupats per franges d'edat. L'únic requisit que es demana als participants és que sàpien nadar, una capacitació més a part de les mesures de seguretat que mantindrà el club en les classes, que s'imparteixen en una embarcació col·lectiva coneguda com a “gamba” amb un monitor a bord. El preu d'inscripció són 30 euros, una tarifa molt assequible gràcies a la subvenció per part de l'Ajuntament de Xàbia, englobada dins del conveni de col·laboració amb l'entitat esportiva.
Com ha explicat el director de l'escola de vela, José María Bataller, els inscrits en aquesta formació, a més d'endinsar-se en apassionant el món de la vela, aprendran a ser autosuficients en el mar i posaran a prova la seua competitivitat en la XVII lliga interescolar que s'ha organitzat per als últims dies del curs i en la qual competiran els alumnes dels diferents centres. Com a tancament hi haurà un lliurament de trofeus i medalles per a tots els participants.
Segons ha incidit Bataller, aquests cursos són la base de l'envejada pedrera del club, ja que són molts els que decideixen quedar-se en l'escola i s'incorporen als equips de vela infantil del CN Xàbia. Exemple d'açò és Rafa Andarias, el regatista que s'ha proclamat en l'última setmana Campió d'Espanya de Vela Adaptada en la classe 2.4mR i que avui ha estat recolzant la presentació dels cursos i animant a tots els xavals al fet que proven aquest esport.
També el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, ha encoratjat als xiquets (i als seus pares) al fet que aprofiten aquesta oportunitat per a descobrir el món de la vela. “Tenim el mar tan a prop i un club nàutic disposat a ensenyar-los com gaudir-ho” ha insistit l'edil, qui ha aprofitat per a destacar que el preu del curs és molt assequible, prova que cal començar a llevar l'etiqueta que la vela és un esport car.
Tant Cardona com l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, han felicitat públicament a Rafa Andarias pel seu recent triomf i li han desitjat sort per a la pròxima competició, clau per a poder ser seleccionat per als jocs paralímpics que es disputaran en uns mesos.
Així mateix, Chulvi ha agraït el paper del club nàutic en la popularització dels esports relacionats amb el mar com la vela, respectuosa amb el medi ambient i que aprofita els recursos naturals amb els quals explica Xàbia. De fet, ha incidit l'alcalde, aquest tipus d'activitats d'oci estan molt bé valorades pels veïns que col·laboren en la preparació del pla estratègic.
En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el comodoro del club, Ignacio Carbonell, qui ha definit la badia com “un immens poliesportiu sense costos”, escenari fenomenal per a la pràctica esportiva per a la qual el Club Nàutic Xàbia sempre posarà tots els mitjans que estan al seu abast.