200 escolars de Xàbia han participat en unes jornades sobre sensibilització ambiental

25 may 2012 Els xiquets han reforçat els seus coneixements sobre reciclatge i visitat l' ecoparc

La Regidoria de Serveis i Medi ambient de Xàbia, en col·laboració amb l'empresa Cespa, ha dut a terme aquest mes de maig unes jornades de sensibilització ambiental sobre Residus Sòlids Urbans dirigides a l'alumnat d'Educació Primària. En total, han participat 200 escolars.
L'activitat consisteix en una visita al ecoparc del municipi, on una monitora explica a l'alumnat la importància de separar els residus domèstics i dipositar-los en els contenidors específics, l'existència de diversos punts verds anara dels nuclis principals de població i el funcionament del ecoparc. Durant la visita, els escolars dipositaran en les instal·lacions diversos objectes d'un sol ús (piles, telèfons mòbils, cartutxos de tinta, bombetes, etc.) procedents de les seues cases o dels centres escolars.
Com ha explicat l'edil Doris Courcelles, amb aquestes jornades es pretén que els escolars reforcen els seus coneixements sobre el reciclatge dels residus sòlids urbans i la importància de la separació en origen dels mateixos.
També s'assegura així que l'alumnat conega l'existència del ecoparc i les seues funcions, així com tots els tipus de residus que es poden dipositar en les seues instal·lacions.
Finalment, i com a objectiu principal, s'intenta que els xiquets i xiquetes actuen com a transmissors d'aqueixa informació i facen arribar el missatge a les seues famílies.