L'Ajuntament habilitarà un segon carril en l'eixida de Xàbia

24 may 2012 Amb aquesta obra es pretén esplaiar el tràfic provinent de l'Avinguda Palmela i carrer Sant Joaquín

El departament municipal d'Obres de l'Ajuntament de Xàbia iniciarà dilluns que ve els treballs per a habilitar un segon carril en l'eixida de Xàbia per l'Avinguda de València. Com ha explicat el regidor Paco Torres, es tracta d'un tram d'uns 60 metres entre dues rotondes, la situada enfront de la gasolinera i la que distribueix el tràfic entre els cotxes que es dirigeixen per l'Avinguda de Gata a Benitatxell, Gata de Gorgos o volen connectar amb la N332 i AP7 cap a València i Alacant o els que encaren per l'Avinguda d'Ondara. L'obra comportarà l'enderrocament de l'antiga vorera i del mur existent junt una casa per a retranquejarlo, amb la consegüent ampliació de l'espai públic per a la calçada i vorera. Després de l'adequació quedaran dos carrils d'eixida de 3’5 metres d'ample i una vorera per als vianants de 1’8 metres.
Segons indica l'edil, demà mateix començarà a senyalitzar-se el perímetre d'obra i està previst que els treballs duren unes tres setmanes, encara que l'afecció al tràfic rodat serà mínima i, si es compleixen les previsions, el vial solament haurà de tallar-se durant durant un curt espai de temps un o dos dies.
Amb aquesta obra s'intenta acabar amb els embossos que, sobretot a l'estiu, es produeixen en aquest punt viari, que suposa un ofegament del tràfic provinent dels dos carrils de l'Avinguda Palmela i del carrer Sant Joaquín. Així mateix, facilitarà la maniobra dels vehicles grans, com els autobusos.
D'altra banda, el regidor d'Obres ha informat que entre avui i demà acabaran els treballs de de asfaltat en carrers del Tossalet com Nesprer i Flor de la Neu per a la setmana vinent començar la millora en la Travessera de les Cansalades