Serveis Socials de Xàbia ofereix unes jornades per a majors interessats a millorar la seua memòria, somni i autoestima

22 may 2012 L'activitat, en col·laboració amb Obra Social CAM, inclou formació per a cuidadors

La regidoria de Serveis Socials de Xàbia, en col·laboració amb Obra Social CAM, ha organitzat unes jornades que concentren xarrades per a fomentar l'autonomia de les persones majors i unes sessions de formació pensades per als cuidadors. Les conferències dirigides a majors se celebraran del dilluns 11 al dimecres 13 de juny en les dependències del Centre Social de Xàbia (carrer Rafael Echagüe, número 3), totes amb una durada de dues hores (de 10’30 a 12’30 hores) i amb temàtiques que ajudaran als assistents a fer una revisió del seu estat de salut i a conèixer de la mà de professionals pautes de vida i d'entrenament que els ajuden a conservar l'autonomia. La formació per a cuidadors es desenvoluparà a les vesprades, en dues sessions de tres hores (de 17 a 20 hores).
Obrirà la setmana un taller a càrrec del psicòleg Paco Berjano, qui donarà unes claus i exercicis per a exercitar i millorar el rendiment de la memòria. A la vesprada, s'oferirà la primera sessió de formació per a cuidadors, dirigida pel diplomat en infermeria José Manuel Barrada.
El matí del dimarts, la psicòloga Yolanda Rodríguez impartirà un taller per a majors que desitgen conèixer trucs o pautes per a dormir bé i evitar alteracions del somni, ja que un somni reparador és una garantia de bona salut. A la vesprada aquesta mateixa professional s'encarregarà de la segona sessió de formació per a cuidadors.
L'últim dia d'aquesta setmana dedicada als majors hi haurà un taller sobre com millorar l'autoestima, a càrrec del psicòleg Juan Francisco Vidal, qui ajudarà als assistents a bandejar els estereotips negatius sobre el procés d'envelliment i com traure el millor d'un mateix. Tancarà les jornades un lliurament de diplomes en la qual participarà la regidora de Serveis Socials, Tere Bisquert, i un aperitiu per a tots els participants.
Els interessats a aprofitar aquesta oportunitat per a millorar la seua qualitat de vida o en l'activitat formativa poden inscriure's de forma gratuïta fins al divendres 8 de juny en el Centre Social de Xàbia (més informació en el telèfon 96 5794142).