La televisió pública alemanya es fa ressò dels cursos d'alemà per a aturats que organitza l'Ajuntament de Xàbia

21 may 2012 Han viatjat des d'Alemanya atrets per aquest exemple de col·laboració entre residents i nadius

L'Ajuntament de Xàbia va rebre dijous passat la visita d'un equip de producció del programa “Heute in Europe” de la televisió nacional alemanya ZDF, l'única cadena que té senyal en tot el país. L'objecte d'aquesta visita va ser gravar un reportatge sobre els cursos d'alemany per a aturats que organitza l'Ajuntament de Xàbia des del Creama i l'Oficina d'Atenció a Residents Estrangers.
Com expliquen des del Help Desk, davant les polítiques actives alemanyes de reclutar a professionals del sud d'Europa i la sensació de preocupació que s'ha generant en la població, el programa “Heute en Europe” ha volgut acostar a les llars alemanyes la realitat d'aquestes persones disposades a emigrar al seu país. En aquest sentit, van investigar entre els arxius i documentació dels informatius espanyols per a trobar experiències d'accions formatives a Espanya dirigides a la possible inserció laboral en el mercat alemany “i així han donat amb el nostre municipi i concretament, amb els cursos d'alemany i anglès per a aturats impartits per professors natius voluntaris coordinat conjuntament entre el Creama i el Help Desk de l'Oficina d'Atenció al Resident Estranger” afigen des d'aquest departament. Però per a aquest equip de producció l'experiència pionera xabiera té un doble interès, “ja que la finalitat dels nostres cursos no solament beneficia als aturats, sinó també als propis professors voluntaris, que amb aquest gest solidari s'han sentit més útils i mes integrats en el poble que els ha acollit” consideren des del Help Desk.
Els periodistes germans van filmar en l'Oficina d'Atenció al Públic i en l'Escola Per a Adults (EPA) on els esperava Margit Petarus, la professora alemanya que protagonista del reportatge, i el regidor de Relacions amb Residents, Oscar Antón, qui s'ha mostrat molt satisfet de la repercussió internacional d'aquesta iniciativa de col·laboració entre residents estrangers i espanyols, al mateix temps que ha considerat que el reportatge, indirectament, també servirà com a promoció turística per a Xàbia.
Van gravar part de la classe i van entrevistar a alguns alumnes i després, en ser dijous, van aprofitar per a gravar a Margit en el mercadillo i de passeig pels carrers del Centre Històric de Xàbia. També van passar per la la platja de l'Arenal i a la urbanització de Balcón al Mar, on van conèixer als Bombers Voluntaris que, possiblement, es convertisquen en protagonistes d'un altre futur reportatge.
El reportatge s'emetrà pròximament en el programa “Heute en Europe” i es podrà veure en la pàgina web de la cadena.