Rosanna Chorro, aclamada a Xàbia com a flamant campiona d'Espanya de Muay Thai

18 may 2012 L'alcalde reivindica el paper de la dona en l'esport i en tots els àmbits de la societat

Amics, familiars i la Corporació Municipal ha rebut hui divendres en l'Ajuntament de Xàbia a la campiona d'Espanya de Muay Thai categoria K1, Rosanna Chorro. La jove de 20 anys, nascuda a Xàbia i membre del Club Muay Thai Xàbia s'ha proclamat recentment la millor del país en la seua disciplina després d'una progressió meteòrica en aquest esport de lluita tailandés.
L'esportista ha signat en el llibre d'honor de l'Ajuntament i després ha rebut un senzill homenatge en saló de plens, on ha estat abrigallada pels seus companys de club.
El regidor d'esports, Juan Luis Cardona,  ha donat la seua felicitació a la campiona en nom del Consistori i li ha desitjat futurs triomfs. Després ha pres la paraula l'edil Josepa Chorro, qui és tia de l'esportista i li ha dedicat un emotiu discurs en el qual ha destacat no solament les seues aptituds per a l'esport, sinó para tot el que es proposa.
Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, s'ha mostrat molt orgullós del triomf obtingut per Rosanna i ha presumit de la ratxa que travessa el municipi “que s'ha convertit en bressol de grans esportistes que cada any milloren els seus resultats i porten el nom de Xàbia per tot el món”. En aquest cas, ha prosseguit Chulvi, “l'alegria és doble” perquè si l'esport és un món de dificultats “més ho és per a una dona”, ha considerat. L'alcalde ha aprofitat per a reivindicar “el paper de la dona en tots els àmbits de la nostra societat”.
De Rosanna ha dit que “forma part de la generació de joves millor preparats de la història del nostre poble” i que és una xica que a més de divertir-se sap assumir les seues responsabilitats com a estudiant de medicina i que ha demostrat que “amb humilitat, treball i constància es pot arribar molt lluny”. L'alcalde ha posat en relleu que darrere d'un triomf hi ha moltíssimes hores de treball i de sacrificar temps, per la qual cosa li ha desitjat molta fort de cara al futur per a l'esportista perquè prompte puga tornar prompte a celebrar a un altre triomf.
Així mateix ha felicitat al Club Muay Thai de Xàbia, una entitat que en poc més de quatre anys d'existència “ha sigut capaç de fabricar dos campions d'Espanya Rosanna Chorro i Paco Prats”, i s'ha posicionat com un dels més importants del país.
L'esportista ha agraït totes les felicitacions i s'ha mostrat feliç de contribuir al fet que el nom de Xàbia s'associe a l'esport, ha dedicat el triomf al seu club i família i ha promès tot l'esforç per a tornar amb nous títols.