Un llibre plasma la màgia de la Nit dels Focs de Sant Joan de Xàbia

18 may 2012 La publicació festeja que aquesta tradició és Festa d'Interès Turístic i es regalarà als qui compren el programa de Fogueres

L'Ajuntament de Xàbia ha editat un xicotet llibre recordatori sobre la Nit dels Focs de Sant Joan, una singular celebració envoltada en tradició que recentment ha sigut declarada Festa d'Interès Turístic. La publicació és un homenatge a les persones que, amb el seu esforç mantingut durant anys, han fet gran aquesta festa. Enllaçant els textos de l'escriptora Pepa Guardiola, l'artista Álvaro Tamarit ha confeccionat unes il·lustracions collage amb multitud de fotografies que plasmen la festa fins a oferir 20 originals pàgines que transmeten els orígens, història, curiositats i màgia que aquesta nit de solstici d'estiu. La maquetació ha sigut obra de l'estudi La Banyera i s'ha imprès en l'obrador de la Impremta Botella, per la qual cosa és una publicació 100% creada per professionals del municipi.
Com ha indicat el regidor de Turisme, Antonio Miragall, aquest llibre i un dvd que arreplega un muntatge d'imatges sobre la Nit dels Focs es lliuraran a tots els veïns que adquirisquen el programa oficial de festes que ja està venent per les cases la comissió de Fogueres de Sant Joan. Dins d'aquest “faller” hi haurà un tiquet que, a partir de finals de la setmana vinent, es podrà canviar en les oficines de turisme per aquests dos detalls.
Tant el responsable de Turisme com l'alcalde, José Chulvi, han aprofitat la presentació d'aquesta publicació per a reiterar el seu agraïment a les dues penyes, L’Escaldà i El Gerrot, que han tirat d'aquesta festa durant tants anys. Chulvi ha incidit que són les persones que aprecien la seua cultura i el seu poble les que fan possible que perduren les tradicions en el temps, per la qual cosa és a ells cal agrair que ara com ara la Nit dels Focs tinga tant protagonisme. Així mateix, l'alcalde ha recalcat que “hem de ser conscients del potencial que tenim i posar en valor moltes coses que es fan a Xàbia”.
Per la seua banda, els autors del llibre han explicat que han treballat braç a braç per a aconseguir un resultat que plasme la categoria i màgia d'aqueixa nit i que els seus protagonistes se senten reconeguts al mateix temps que han assegurat que el projecte ha sigut molt gratificant.