Xarrada sobre administració oberta i transparent a Xàbia

17 may 2012 Ho organitza el departament de Participació Ciutadana

El departament de Participació Ciutadana ha preparat per a la setmana vinent la Conferència “OPEN DATA. De l'Administració a l'Administració oberta, un compromís de transparència”, a càrrec del consultor tecnològic i d'innovació Emili Giralt Guarro.
La xarrada serà el divendres 25 de maig a les 20 hores en la sala annexa al Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco de Xàbia i té entrada lliure per a tots els interessats.
Com avancen des de l'àrea que dirigeix Cesc Camprubí, OPEN DATA és una iniciativa mundial que pretén que les dades i informació de les Administracions Públiques s'exposen i facen accessibles de manera que estiguen disponibles per a la seua redistribució, reutilització i aprofitament per part dels ciutadans i les empreses.
Els fonaments sobre els quals se sustenta Open Data són la transparència, la col·laboració, la participació i la generació de riquesa econòmica. Açò aporta beneficis tant per a les Administracions que publiquen les seues dades, com per als ciutadans i empreses que ara tenen accés lliure a informacions que abans no estaven disponibles.