Els Quintos de Xàbia recuperen la venda per les cases del llibre oficial de les Fogueres de Sant Joan

16 may 2012 Hui s'ha presentat el programa de festes, que oferirá 10 dies d'events i inclou un concert de Melendi i l'emblemàtica Nit dels Focs

La comissió de Fogueres i la regidoria de Festes de Xàbia han presentat avui el llibre oficial de les Fogueres de Sant Joan 2012, una publicació de quasi 200 pàgines que a més de la programació d'actes inclou les fotografies de tots els protagonistes dels festejos i diverses col·laboracions literàries sobre la història local o peculiaritats de la festa. Com a novetat, incorpora sis pàgines dedicades a la quintà La Moguda de 1987, que enguany celebra el seu 25 aniversari.
En la presentació han estat l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Festes, Juan Ortolá i la presidenta de la comissió de Fogueres, Elena López. Així mateix, han participat les reines de les festes, Ángela Cholbi i María Buigues, les dames d'honor, els presidents de la Quintà 2012 La Fotrakà, María Ángeles Caballero i José David Bou, i els de la Comissió Juvenil, Carmen Cholbi i Rubén Bisquert.
Com ha explicat la presidenta de Fogueres, Elena López, enguany s'ha fet un gran esforç per a traure al carrer el llibre de festes tan prompte s'ha pogut. I és que després de diversos anys en els quals s'havia perdut el costum, els Quintos tornaran a passar per les cases a vendre el llibre i així col·laborar en el finançament de la festa. El llibre, amb portada dissenyada per “Duques i Semanal Jávea”, també es vendrà a partir del dilluns en les papereries del municipi i en les oficines de turisme, amb un preu de 20 euros.
Tant López com el regidor de Festes, Juan Ortolá, han destacat el gran interès per col·laborar que estan demostrant els quintos d'enguany, qui junt amb la comissió treballen des de fa mesos organitzant discomòbils i bingo, entre uns altres, per a recaptar fons que els permeten tenir unes bones Fogueres malgrat les retallades que exigeix la crisi.
En aquest sentit, han rebut també la felicitació de l'alcalde, José Chulvi, qui els ha animat a que, a partir d'ara, visquen intensament cada moment del que serà un any especial, al mateix temps que ha convidat a tots els veïns al fet que participen activament d'aquestes festes que combinen cultura, tradicions i entreteniment.
Quant al programa d'actes, ha sigut Juan Ortolá qui ha explicat que començaran el dissabte 9 de juny amb la proclamació de les Corts d'Honor, dames i reines. Ja el dijous 14 tindrà lloc el pregó que dóna el tret d'eixida a 10 dies d'intens programa en què destaquen els bous al carrer, el Dia dels Quintades (dissabte 16), concerts com els de La Fuga (20 de juny) o Melendi (22 de juny) una nit dedicada als anys 70 amb l'actuació del grup Rain i una discomòbil amb Palazón, Paquitus, Emilio Ferrer, Tomás de la Nucia, el Bup i Bartolomé Cabo (21 de juny) i nombroses activitats culturals com a actuacions musicals de diferents estils, sainets o teatres. També es mantenen els actes més emblemàtics com l'ofrena de flors, les cercaviles, les carrosses i la tradicional Nit dels Focs. En aquest sentit, el regidor de festes ha avançat que per a festejar que s'ha declarat com a Festa d'Interès Turístic i que enguany cau en dissabte i s'espera una major afluència, aquesta nit es tractarà de realçar encara més. Tancarà les festes la cremà de la Foguera, enguany sota el lema “Quines monaes” i el castell de focs artificials.
Els responsables municipals han aprofitat per a recordar a les penyes que deuen estar inscrites en el registre oficial en compliment del reglament oficial de festes que s'i han esmentat algunes de les normes perquè els festejos transcórreguen amb civisme. Una de les noves és la prohibició d'enarborar paraigua i ombrel·les en actes multitudinaris, com els concerts o el correfocs, per a evitar lesions.