La zona turística de l'Arenal de Xàbia estrena tres noves illetes de contenidors soterrats

10 may 2012 La infraestructura millora mediambiental i estèticament la primera línia de platja

El nucli urbà de l'Arenal disposa des d'avui de tres illetes de contenidors soterrats en dos punts de l'Avinguda Lliberteu i el carrer Sant Rafael. Aquestes infraestructures, incloses dins de les obres sufragades pel Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, s'han engegat després de ser inaugurades aquest matí per la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig.
Amb un pressupost de 660.000 euros, aquests nous contenidors faciliten la recollida selectiva de residus reciclables, mitiguen les males olors i milloren l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, com ha destacat l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, no solament són un avanç higiènic i mediambiental, sinó que “suposen una important millora estètica del lloc” i contribueixen a convertir-ho en més agradable i còmode. No en va, ha afegit Chulvi, l'Arenal és una zona situada en primera línia de platja que, amb aquest tipus d'actuacions, guanya en atractiu i en potencial turístic, un dels principals sustents de l'economia local. “Avui és un dia d'alegria en veure com van materialitzant-se les primeres millores en l'Arenal”, un projecte que es completarà amb la instal·lació d'una moderna oficina d'informació turística i, sobretot, amb la remodelació del passeig que es realitzarà després de l'estiu.
En aquest sentit, l'alcalde ha agraït als responsables de la conselleria d'Infraestructures tota la col·laboració per a aconseguir una bona planificació i execució de les obres que s'estan materialitzant a Xàbia, com és el pla d'asfaltat i la preparació de la reforma del passeig.
Amb la instal·lació de contenidors soterrats en l'Arenal, l'Ajuntament de Xàbia ja ha dotat d'aquestes infraestructures els tres nuclis urbans de la vila, un dels objectius dins de la gestió integral dels residus que es completa amb l'adequació de les zones de contenidors de les zones perimetrals, els punts verds per a les urbanitzacions i un ecoparc.
Per la seua banda, la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, ha manifestat que els 23 nous contenidors han sigut situats en punts estratègics de manera que “proporcionen una solució pràctica, segura, respectuosa amb el medi ambient i, tot açò, amb un reduït impacte urbanístic".
A la inauguració han assistit també el director general de Qualitat Ambiental, Vicente Tejedo, el delegat del Consell a Alacant, Juan de Dios Navarro, i nombrosos regidors de l'Ajuntament de Xàbia com la responsable de Medi ambient i Serveis, Doris Courcelles, i edils com Oscar Antón, Juan Luis Cardona, Juan Ortolá, Paco Torres, José Juan Castelló, Tere Ern i Toñi Sebastià