El Centre de Dia de Xàbia mostra les seues instal·lacions en una jornada de portes obertes

10 may 2012 L'edil de Serveis Socials anima a la població a conèixer aquest centre sociosanitari

El Centre de Dia Santa Maria de Betania de Xàbia ha realitzat avui una jornada de portes obertes per a mostrar a la societat local les infraestructures i serveis amb els quals aten als seus usuaris. L'acte ha comptat amb l'assistència de l'edil de Serveis Socials, Tere Bisquert, qui ha brindat el seu suport a la institució i ha assegurat que, després del que ha lluitat per comptar amb un centre preparat per a atendre a majors dependents o amb necessitats especials, Xàbia no pot permetre's que la falta d'usuaris pose en perill la seua continuïtat.
En aquest sentit ha animat als ciutadans a acostar-se al centre i conèixer les seues possibilitats i tot el treball que es realitza amb els majors, tant a nivell físic com a cognitiu per a així aconseguir que estiguen actius i seguisquen veient-se útils per a la societat.
A la visita d'avui s'ha convidat a representants de diverses associacions del municipi, com els jubilats, mestresses de casa o centres educatius amb l'interès que traslladen les possibilitats del centre als seus associats. A més han assistit l'alcalde, José Chulvi, i els regidors Oscar Antón, Juan Ortolá o Juan Luis Cardona, i també de membres de la comunitat religiosa que han volgut mostrar el seu suport a l'ordre de Marta i María, que gestiona la institució.
Aquest centre sociosanitari situat al carrer Doctor Borrull, en ple casc urbà, està especialment recomanat per a persones majors i amb característiques de dependència que precisen d'una atenció que durant el dia no poden dedicar-los en la seua casa. Allí passen tota la jornada amb les necessitats cobertes, des del desdejuni, menjar i berenar, a exercicis de psicomotricitat i tallers d'entreteniment i desenvolupament. Així mateix, des de la liberalització de les places, també és possible que utilitzen les instal·lacions persones sense dependència o que necessiten acudir de forma puntual per dies o períodes curts.