L'Ajuntament de Xàbia ofereix unes jornades de formació als docents del municipi

09 may 2012 Mig centenar de professors s'han inscrit en les Jornades Pedagògiques

El departament d'Educació de Xàbia ha presentat avui les Jornades de Pedagogia que des de demà dijous s'oferiran als docents del municipi. Com ha explicat l'edil Empar Bolufer, dins de l'estratègia per a convertir a Xàbia en una “ciutat educadora” es va plantejar la possibilitat d'oferir al professorat adscrit als centres del municipi la possibilitat de formar-se en el mateix poble, evitant-los desplaçaments.
Després de consensuar-ho amb els claustres, s'ha optat per programar un curs sobre les “Competències Bàsiques”, que són les línies centrals de la programació amb la qual cada col·legi cerca complir els objectius que els marquen les lleis educatives. Serà l'empresa especialitzada Trileema Educació la que assessorarà als docents sobre programació, canvis metodològics i en l'avaluació de les competències bàsiques en comunicació lingüística, matemàtiques, coneixement del món, cultura, art, tractament de la informació o capacitació social i ciutadana.
Tant la regidora com la pedagoga municipal i coordinadora del curs, Reme Berenguer, han recalcat la gran acceptació d'aquestes jornades, en les quals s'han inscrit 48 professors de Xàbia disposats a sacrificar el seu temps lliure per a millorar la seua formació. És més, la responsable municipal d'Educació ha qualificat aquesta voluntat d'especialment meritòria en l'actual conjuntura que pateix l'educació ja que, “malgrat les retallades i que les dedicades a la formació són hores que no se'ls reconeixen, els mestres han aprofitat la seua oportunitat i demostrat la seua voluntat permanent d'evolucionar i adaptar-se”.
El curs es desenvoluparà en quatre sessions, els dijous d'aquest mes de maig de 17 a 20 hores en la Biblioteca Municipal