El Centre Excursionista de Xàbia organitza una acampada per a festejar el 25 aniversari del Parc Natural del Montgó

09 may 2012 Una marxa senderista recorrerà els punts més emblemàtics de la zona protegida

El Centre Excursionista de Xàbia ha organitzat per a aquest cap de setmana un campament territorial dirigit a tots els afeccionats a la muntanya i amb el qual se sumen a les celebracions del 25 aniversari del Parc Natural del Montgó.
L'acampada començarà el dissabte havent dinat amb la instal·lació de les tendes en una pinada de la zona del Rafal (al costat del camí Vell de la Mar) i després els participants podran gaudir d'una ruta teatralitzada pel Centre Històric de Xàbia que els oferirà la regidoria de Turisme. A les 21 hores, els acampats es reuniran entorn d'un sopar de germanor i activitats d'animació que es perllongaran fins a la mitjanit.
Ja el diumenge, hi haurà una "despertà" a les 7’30 hores i després els organitzadors conviden a un desdejuni en el pavelló d'esports. I és que el Palau Miguel Buigues serà el punt de partida de la gran marxa pel Parc Natural del Montgó que s'ha preparat. La ruta, de 14 quilòmetres i un desnivell acumulat de 246 metres, passarà per l'ermita del Calvari, la Plana Justa i els centenaris molins de vent. En aquest punt es pararà a esmorzar i els guardes del parc explicaran les característiques de l'entorn, un dels més rics en flora de tota la Comunitat.
Després d'aquesta pausa per a reposar forces, la marxa continuarà fins al Cap de Sant Antoni, des d'on es baixarà al port i es tornarà al pavelló, que albergarà un esmorzar i un lliurament de trofeus que posaran fi a l'acampada.
Encara que ja s'han superat el centenar d'inscripcions, des del Centre Excursionista confirmen que encara és possible apuntar-se fins al mateix dissabte o bé acudir solament a l'excursió. Per als federats participar és gratuït mentre que els no federats han de pagar una inscripció de cinc euros. Els interessats poden dirigir-se als organitzadors a través del correu electrònic cexxabia@gmail.com.
En aquesta activitat, a més de l'Ajuntament de Xàbia, col·laboren Protecció Civil, la Creu Roja i la colla Xirimitab’s.