El Xàbia Folk tanca la seua 11 edició amb un gran acolliment i èxit de públic

07 may 2012 Cultura ofereix aquest divendres un taller gratuït de danses gregues

El recital que va oferir la compositora i intèrpret toledana Ana Alcaide va clausurar ahir la XI edició del Xàbia Folk, un festival que ha tingut un enorme èxit de públic amb els més de 600 espectadors que cada nit han gaudit dels concerts. En opinió de la regidora de Cultura, Empar Bolufer, la qualitat dels grups seleccionats per al certamen ha afavorit el gran acolliment d'aquest cicle de música folk, al mateix temps que ha considerat un gran encert fer les actuacions sota una carpa, ja que al no haver de preocupar-se pel temps, la gent s'ha animat més a gaudir de la música cada nit.
El Xàbia Folk el va obrir dimarts passat la banda local La Romàntica del Saladar, que va presentar els temes que componen el seu disc “Casino Jalouse” junt amb una particular posada en escena de la Escola de Teatre de Pedreguer. El divendres va arribar el dia de “Las Migas” un heterodox grup flamenc amb tocs zíngars i mediterranis que va fer les delícies dels espectadors amb una brillant posada en escena. La complicitat entre Las Migas i el públic va fer que la cantant Alba Carmona fins i tot s'animara a marcar-se uns passos de ball flamenc.
El dissabte va prendre el relleu la impactant banda de percussió Coetus. Tambors, panderos i diversos útils convertits en instruments van fer vibrar als espectadors amb les seues sorprenents i renovadores versions de cançons populars de totes les regions acompanyades per les veus d'Eliseo Parra, Ana Rossi i Judit Nedermann.
Després dels tres concerts de gran format, ahir Ana Alcaide va oferir un recital íntim i especial en l'ermita de Santa Llúcia, al que també va assistir un nodrit públic que es va decidir a pujar a aquest pujol. La intèrpret va oferir un repertori de temes sefardís acompanyada per la seua viola de tecles, un peculiar instrument tradicional suec que evoca l'època medieval i que després va poder ser examinat pels espectadors.
Després de l'èxit del festival de folk, aquest divendres el municipi dins del cicle Els Divendres, que no pare la música!, ofereix una altra actuació emmarcada en la música tradicional, en aquest cas una classe de danses gregues.
Serà el divendres 11 de maig a partir de les 20’30 hores en la Plaça de Baix i la impartirà Nuria Quadrada amb la col·laboració de la Romàntica del Saladar. Entre les danses que es podran aprendre, arrelades en els Carpats, estarà el sirtáki i altres balls senzills. La classe és gratuïta.