Una jornada analitzarà a Xàbia els reptes i oportunitats que genera l'envelliment de la població

27 abr 2012 El congrés serà el dissabte 12 de maig i abordarà la solidaritat entre generacions i la vellesa activa

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat avui la jornada de la Solidaritat Intergeneracional que ha preparat en col·laboració amb la consultoria hàbitat 50 plus per a dissabte que ve 12 de maig.
Aquest petit congrés, emmarcat en els actes de el “Dia Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional” se celebrarà en l'hotel El Rodat i l'assistència és de caràcter gratuït fins a completar aforament per a tots els interessats, siguen ciutadans o representants d'empreses.
Com ha explicat una de les impulsores de la trobada, Anja Hoffmann, el nostre país està experimentant un canvi demogràfic en el qual cada vegada tenen més pes les persones majors, un sector que demanda de l'Administració, empreses i societat noves actuacions que donen resposta a les seues necessitats d'integració, convivència i benestar social. I és que, com recalca Hoffmann, la generació de majors de 50 anys és avui un grup molt actiu, participatiu i amb ganes d'autonomia i independència.
És per açò que donar resposta a les seues necessitats pot constituir no solament un repte, sinó una oportunitat per a l'economia local. En aquest aspecte ha incidit el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, qui ha animat a les empreses a assistir a aquest fòrum que pot obrir-los la vista a les noves oportunitats de negoci que poden nàixer de les necessitats de les persones majors que viuen a Xàbia, moltes d'elles amb un alt poder adquisitiu i que demanden serveis específics.
Per la seua banda, l'edil de Serveis Socials i Atenció al Major, Tere Bisquert, ha posat l'accent en el vessant social de l'activitat, que cerca l'enriquidora col·laboració entre generacions diferents i ha defensat la filosofia de l'envelliment saludable i actiu, que permet a la gent gran ser independent cada vegada fins a una edat més avançada.
Finalment, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha defensat la importància de celebrar a Xàbia activitats encaminades a millorar la comunicació i col·laboració entre diferents generacions, ja que en aquest municipi hi ha molta gent gran, tant nascuda ací com a estrangers que han triat Xàbia per a descansar després de les seues carreres professionals, que pot aportar experiències i vivències molt interessants als més joves. Chulvi ha qualificat a aquest sector poblacional com “un actiu” i ha incidit en la necessitat de fer-los partícips de la societat.
Respecte al programa de la jornada, que començarà a les 10 hores i es perllongarà fins a les 13’30 hores, inclourà una conferència a càrrec de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), una altra sobre el desafiament i oportunitats que genera el canvi demogràfic a càrrec de Anja Hoffmann i Ulrike Wehr, (de la consultoria hàbitat 50 plus) ; una tercera sobre l'envelliment feliç impartida per Leonardo Martínez Suarez, gerent del Centre Tecnològic de Extremadura ( CETIEX) i una última a càrrec de la regidora d'Educació, Empar Bolufer, qui explicarà el projecte europeu Generations@school a Xàbia.
En la jornada col·laboren les regidories de Foment Econòmic, Serveis Socials i Educació