Una exposició repassa els 15 anys de les danses del Corpus a Xàbia

26 abr 2012 El Grup de Danses Portitxol està ensenyant a ballar a nombrosos escolars que participaran en la festa d'enguany

La Casa de Tena estrena demà divendres una nova exposició que repassa els 15 anys de les danses del Corpus a Xàbia. La mostra, que estarà oberta fins al 19 de maig, recopila fotografies i audiovisuals que plasmen l'evolució d'aquesta dansa tradicional que és interpretada cada any pel Grup de Danses Portitxol.
Així mateix, es podrà veure una selecció de la indumentària que els balladors utilitzen en aquestes danses per a interpretar personatges com la Moma, els llauradors, els cabuts o els cavallets.
L'exposició retrospectiva s'inaugurarà demà divendres 27 d'abril a les 19 hores amb la participació de la Colla Portitxol, que després té una actuació en la plaça de la Constitució dins de les festes del Nazareno en la qual farà un repàs als fandangos, boleros i danses que han protagonitzat les seues últimes actuacions dins del projecte: Trilogia.
Precisament, aquest cicle acabarà amb les danses del Corpus que s'escenificaran el pròxim 13 de maig als voltants de l'església de Sant Bartolomé. Com explica Isabel Martí, aquesta actuació mobilitzarà a nombrosos escolars del municipi, als quals el Grup de Danses Portitxol està ensenyant els balls durant aquests dies. L'espectacle començarà a les 12’30 hores i es distribuirà en tres petits punts al voltant de l'església, a manera de ronda circular.