El projecte de Terra Xàbia entra en la seua segona fase

18 abr 2012 Els tècnics cerquen als agricultors que treballaran les terres cedides al banc de terres

El regidor de Foment Econòmic, Agricultura i de Creama a Xàbia, Juan Luis Cardona, ha anunciat que durant aquest mes d'abril començarà la segona fase del projecte “Terra Xàbia”. En aquesta fase, els tècnics ractaran d'aconseguir i seleccionar agricultors potencials per a treballar les terres que alguns propietaris de la localitat ja han cedit al banc de terres en creació.
Com recorda Cardona, la primera fase d'aquest pla per a esperonar l'agricultura en el municipi va consistir a planificar reunions i una jornada divulgativa per a explicar a tots els agricultors i propietaris de terres la finalitat i el funcionament dels bancs de terres, així com les condicions tant per als propietaris que cedien les terres com per a aquelles persones que vulguen treballar-les. El regidor ha ressaltat l'èxit d'aquesta fase ja que el projecte compta amb diverses parcel·les llestes per a començar a conrear-les encara que ha recalcat la necessitat d'animar a més persones, tant agricultors com persones aturades, a sumar-se a aquest projecte, ja que una elevada participació és clau per al seu èxit.
Des del departament de Foment Econòmic s'ha avançat també que una vegada estiga seleccionada la gent necessària per a desenvolupar aquesta segona fase, s'organitzarà la producció i coordinarà les maneres de proveir al mercat central, supermercats,*mercadet setmanal o restaurants de Xàbia perquè puguen posar-se en funcionament quan les terres comencen a donar els seus fruits abans de l'estiu. Al mateix temps, l'Ajuntament de Xàbia crearà una marca de qualitat que donarà suport a les diferents iniciatives de distribució que es necessiten per a la comercialització dels productes agrícoles produïts en el terme municipal de Xàbia.