Creu Roja Xàbia ofereix aquest divendres una vesprada solidària per a ajudar a Àfrica

17 abr 2012 Un concert de la Banda de Música recaptarà fons contra la fam

L'Assemblea de Creu Roja Xàbia, en col·laboració amb la banda del Centre Musical de Xàbia i l'associació de comerciants Xàbia Històrica, ha preparat per a aquest divendres una vesprada solidària que pretén conscienciar sobre la dramàtica situació que suporta la Banya d'Àfrica i recaptar fons per a ajudar a les milers de persones que pateixen les conseqüències de la fam, la sequera i conflictes bèl·lics. Com ha explicat el president de Creu Roja a Xàbia, José Luis Doménech, l'ONG està desenvolupant nombrosos projectes en aquesta zona especialment castigada, per la qual cosa l'agrupació de Xàbia està fent el possible per a aportar recursos econòmics. En aquest sentit, aquest divendres 20 d'abril hi haurà nombroses activitats durant tota la vesprada en la plaça de l'església i a partir de les 22 hores, un concert extraordinari de la Banda de Música del Centre Artístic Musical de Xàbia amb caràcter benèfic. En el recital, com ha indicat el president de l'entitat musical, Manolo Berenguer, s'interpretaran dues peces especials; una que trasllada a l'oïdor a Armènia i una altra titulada Libertadores que generarà un impacte entre el públic.
Les entrades, amb un donatiu de 5 euros, ja es poden trobar en les oficines de turisme de Xàbia, l'assemblea de Creu Roja i les oficines del Semanal. També es poden realitzar donatius o col·laborar amb la fila zero. Tot el recaptat, amb caràcter íntegre, anirà destinat a la Banya d'Àfrica.
Quant a les activitats de conscienciació a l'aire lliure, des de Creu Roja han detallat que hi haurà una exposició sobre Àfrica, una tenda solidària, tallers per a xiquets, jocs, balls i un hospital de campanya on es podrà veure tot el material que es porta en una operació desenvolupada en aquests països.
La campanya compta amb el suport de l'associació Xàbia Històrica i la regidoria de Foment Econòmic, que ja van començar a col·laborar fa uns mesos en el projecte amb la col·locació de guardioles en els comerços per a recaptar fons contra la fam. El regidor Juan Luis Cardona ha convidat a tots a passar una vesprada solidària i divertida al mateix temps que posen el seu granit d'arena per a ajudar a Àfrica. Per la seua banda, el tinent d'alcalde, Oscar Antón, ha agraït la implicació a totes les institucions que participen i els ha felicitat per ser exemple de coordinació i col·laboració en aquest projecte solidari.