L'artesania protagonitza la pasqua en el Centre Històric de Xàbia

06 abr 2012 Tallers i activitats d'animació complementen l'oferta dels 70 llocs instal·lats fins al dilluns en la plaça de la Constitució, carrer Major i Plaça de Baix

Des d'avui i fins a dilluns que ve al migdia, la fira de pasqua pren tot el protagonisme en el Centre Històric de Xàbia. Més de 70 llocs distribuïts entre la placeta del Convent, el carrer Major i la Plaça de Baix atenen des d'aquest matí a centenars de veïns i turistes que s'acosten a fer una ullada als llocs replets d'artesania en cuir, cristall, fusta, vidre o a provar els embotits i formatges artesanals arribats de punts de tota la geografia nacional.
L'alcalde, José Chulvi, i nombrosos regidors de la Corporació com Juan Luis Cardona, Oscar Antón, Tere Bisquert, Antonio Miragall, José Juan Castelló, Rosa Cardona, José Luis Genovés o Juan Planelles han acompanyat a l'associació comercial Xàbia Històrica, organitzadora del mercat, en la inauguració. Una obertura oficial en la qual han participat les reines de Fogueres 2011, Ana Bolufer i Noelia Polvoreda i ha estat amenitzada per la colla de dolçainers Xirimitab’s.
La fira d'artesania estarà instal·lada a Xàbia fins al dilluns de pasqua i comptarà amb una completa programació d'animació complementària i tallers gratuïts.
Així, aquesta vesprada, a partir de les 18 hores, els xiquets podran escoltar als contacontes de Rodamons Teatre narrar les històries dels Germans Grimm i demà dissabte hi haurà taller de xocolata, demostracions de la tècnica fotogràfica del Ambrotip (un antic procés fotogràfic) a càrrec de l'Agrupació Fotogràfica de Xàbia i un taller d'impremta i d'enquadernació gràcies a la col·laboració de la Fundació Cultural Cirne. També s'ha preparat un espectacle de titelles, cercavila de la Colla Portitxol i de Nanos, cançons i romanços itinerants i l'animació musical a càrrec de la Romàntica del Saladar.
Ja el diumenge de pasqua, la fira comptarà amb l'afegit dels llocs que penyes i associacions instal·len en la plaça de l'Església i en els quals ofereixen aperitius i articles tradicionals. També es manté la pròpia animació de la fira amb un taller de cuir, l'actuació del Grup de Danses Portitxol, contes i una actuació que combina jazz i folk brasiler-argentí. El dilluns, dia de tancament, encara hi haurà al matí uns últims tallers d'enquadernació, flora i fauna del Montgó i ceràmica japonesa raku.