Xàbia instal·larà un punt d'informació turística en el passeig de l'Arenal

04 abr 2012 Una aplicació de Smartphone permet escoltar en cinc idiomes la informació sobre els edificis històrics de la vila

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha presentat avui la imatge del punt d'informació que a partir d'aquest estiu s'instal·larà en el passeig de l'Arenal. Aquesta posta de temporada compta amb l'autorització de la direcció de Costes i el vistiplau del Consell Municipal de Turisme.
Com ha indicat l'edil, tenir un punt turístic en la mateixa platja suposa atendre una important reivindicació del col·lectiu empresarial d'aquesta zona, ja que aquest passeig és un dels punts més visitats del municipi.
Encara que en principi es va pensar encarregar una caseta provisional, finalment s'ha apostat per un projecte més important, que estèticament estiga a l'altura del passeig després de ser rehabilitat. La caseta està feta en fusta amb forma de trapezi i compta amb unes dimensions de quatre metres d'ample per tres de profunditat. Consta de tres parets, un mostrador interior i es tancarà amb una persiana que permet veure l'interior. El seu cost serà d'al voltant de 20.000 euros.
Segons ha avançat Miragall, la nova caseta s'instal·larà a la fi de juny en l'extrem nord del passeig i com és desmuntable, serà possible utilitzar-la puntualment en un altre lloc fora de la temporada estival. L'edil ha explicat que aquesta oficina estarà atesa per personal municipal ja en plantilla, la qual cosa possiblement forçarà a tancar alguns dies la Tourist Info de l'Avinguda del Pla.
Una altra novetat que ha presentat avui el responsable de Turisme és la nova guia de Xàbia Històrica que ja s'ha posat a la venda, per un preu de 2 euros, en les oficines de la xarxa i durant la fira de pasqua en un lloc que instal·larà la Biblioteca Municipal. Es tracta d'una publicació bilingüe (castellà i valencià) específica sobre els monuments i història de la zona més antiga del municipi per a aquells que vulguen saber més que el bàsic que hi ha en els fullets d'informació turística. Pròximament s'editarà en anglès, alemany, francès i holandès.
Així mateix, l'edil ha incidit que abans d'aquestes vacances de Setmana Santa s'han posat a punt les rutes de senderisme i els seus panells informatius i ha recordat que aquest mateix dissabte s'estrena la nova ruta teatralizzada en Duanes sota el títol “El port dels somnis”.
D'altra banda, el responsable de Turisme ha presentat junt amb el regidor de Noves Tecnologies, Cesc Camprubi, l'evolució que s'ha aplicat en els codis Bidi que hi ha des d'octubre en els panells informatius dels edificis històrics. Fins ara,a través d'una aplicació gratuïta de Smartphone, l'interessat era dirigit a la web municipal on podia llegir la història de l'immoble en qüestió. No obstant açò, l'Ajuntament ha fet un pas més i engegat unes locucions de veu en cinc idiomes (valencià, castellà, anglès, alemany i francès) que expliquen les peculiaritats de cadascun dels edificis. Són explicacions d'entre un minut i mitjà i dos minuts, clares i amenes per a no cansar a l'oïdor que també s'han penjat en la web de turisme perquè es puguen descarregar des de tot arreu.
Des dels departaments involucrats s'ha fet un esforç perquè estiga llest durant la Setmana Santa, dies tope d'ocupació i en els quals molts s'acosten al Centre Històric de Xàbia. I és que aquest mètode és una fórmula perfecta perquè aquells que passegen pel seu compte i sense cenyir-se a horaris, tinguen una informació sobre el municipi que els guie per la seua història.