L'Ajuntament de Xàbia adjudica a Creu Roja el servei de vigilància de les platges

03 abr 2012 Durant aquestes vacances de pasqua, la platja de l'Arenal comptarà amb socorristes

L'Assemblea Local de Creu Roja Espanyola a Xàbia ha rubricat avui el contracte pel qual es responsabilitza del servei de vigilància, assistència, salvament, socorrisme i transport sanitari terrestre en les platges de Xàbia per a les dues pròximes temporades, incloent l'estiu i la Setmana Santa. De fet, des d'aquest mateix dijous i durant totes les vacances de pasqua, la platja de l'Arenal comptarà amb servei de socorristes, mentre que a l'estiu es desplegaran tots els mitjans de salvament per la Grava, Benissero, Arenal, Barraca i Granadella.
La contracta, avalada per la Junta de Govern d'aquesta setmana, s'ha adjudicat per 335.709 euros (IVA inclòs) després d'un procés de concurs públic que es va iniciar al gener d'enguany i té caràcter prorrogable.
L'acord entre Consistori i adjudicatària, a més de millores en material i nombre d'hores, ha pactat serveis complementaris com l'organització de campanyes en la platja dirigides a promocionar la salut, oci infantil o per a majors. Així mateix, es garanteix l'atenció a usuaris amb necessitats especials, com els quals precisen d'ajuda per a banyar-se, o amb risc a desorientar-se i perdre's.
La Creu Roja, així mateix, col·laborarà amb l'Ajuntament de Xàbia en la prestació d'altres serveis en la platja com la seguretat, la neteja, l'abalisament, inspecció, vigilància o labors informatives ambientals o sobre les zones perilloses de bany.
La signatura del contracte ha tingut lloc aquest mateix matí. En representació de l'Ajuntament ha estat el regidor d'Hisenda i Contractació, Oscar Antón, mentre que en nom de Creu Roja ha rubricat el document el seu president, José Luis Doménech.