Xàbia activa una campanya de vigilància forestal durant les pasqües

03 abr 2012 Generalitat recorda la prohibició d'encendre foc a menys de 500 metres dels terrenys forestals

La regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Xàbia activarà aquest divendres 6 d'abril la campanya de vigilància forestal específica per a les festes de pasqua.
Com ha explicat el regidor Juan Ortolá, un operatiu compost per voluntaris de Protecció Civil i Bombers Voluntaris de Balcón al Mar vigilaran les masses forestals del municipi fins al dilluns de Sant Vicent. El servei comptarà amb dos vehicles motobomba i estarà coordinat amb la Policia Local i el parc comarcal de bombers.
Aquesta mesura preventiva, segons Ortolá, tracta d'evitar qualsevol incidència que puga desembocar en un incendi. En aquest sentit, el regidor ha fet una crida als ciutadans perquè no encenguen foc o material pirotècnic en espais de risc, fets que poden desembocar en una catàstrofe natural. A més es prega que s'atenguen les recomanacions dels voluntaris i acaten les indicacions existents en les zones públiques o d'oci.
Aquest operatiu complementarà a l'ordre dictada per la direcció general de prevenció, extinció d'incendis i emergències que prohibeix les cremes agrícoles, de canyars o matolls lligats a l'activitat ramadera o la destil·lació de plantes aromàtiques en els terrenys forestals, confrontants o situats a menys de 500 metres.
Aquesta prohibició, vigent per a Setmana Santa i pasqua des de l'any 2005, va ser acordada pensant que en aquesta època és habitual acudir a les àrees recreatives o d'acampada i també obrir les cases de camp o segones residències després de l'hivern, amb la consegüent acumulació de residus vegetals procedents de la neteja d'horts o jardins