L'Ajuntament de Xàbia queda exempt de realitzar un pla econòmic d'ajust

28 mar 2012 L'Administració Local pot fer front als seus creditors amb fons propis i sense concertar més préstecs

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat aquest migdia un ple de caràcter extraordinari i urgent en el qual s'ha aprovat un informe d'intervenció que considera innecessari realitzar el Pla d'Ajust que exigeix el Reial decret Llei 4/ 2012 sobre obligacions de pagament a contractistes i el Reial decret 7/2012 sobre la creació de fons per als pagaments a proveïdors. Com ha explicat el regidor d'Hisenda, Oscar Antón, el Consistori està exempt de confeccionar aquest pla posat que pot fer front als seus creditors amb fons propis i sense la necessitat de concertar nous préstecs.
De fet, en la sessió avui s'ha desbloquejat el pagament pendent més elevat que té l'administració local, corresponent a la revisió de preus del contracte subscrit amb Estacionaments Urbans de Xàbia per un total de 1’2 milions d'euros. Aquesta obligació correspon al projecte de construcció de dos aparcaments subterranis, un edifici municipal i la reurbanització de rondes perimetrals, desenvolupat durant la passada legislatura, i que s'abonarà a l'empresa a través d'un pla de pagaments també s'ha aprovat per unanimitat en el ple d'avui.
Com ha afegit Antón, el govern local manté el seu objectiu d'aconseguir “un Ajuntament sanejat i solvent” i en aquest sentit ha aconseguit amortitzar durant 2011 una quantitat de 4.143.248,91 euros, xifra similar a la qual es té previst amortitzar en el present exercici.
El responsable d'Hisenda també ha informat que, dins de les decisions econòmiques preses en el ple del passat divendres, la Corporació va acordar retornar el préstec de 3.167.746,03 euros que va concedir l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a acabar les dependències municipals del Portal del Clot, un projecte que ara no és considerat prioritari.
Antón ha conclòs avançant que, si es compleixen les previsions, a la fi d'any l'executiu haurà aconseguit reduir el deute municipal heretat en més d'11 milions d'euros.