El Centre Històric de Xàbia tindrà concerts tots els divendres d'aquesta primavera

26 mar 2012 Les regidories de Cultura i Comerç s'uneixen per a animar l'activitat del poble

Les regidories de Cultura i Foment Econòmic de Xàbia han presentat avui un projecte comú que pretén col·laborar amb l'associació comercial Xàbia Històrica a l'hora d'animar el centre. “Els divendres... que no pare la música” és una campanya que es desenvoluparà fins a finals de maig i que consisteix a programar durant tots els divendres concerts de música clàssica, jazz o folk. El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha explicat que es tracta d'una fórmula per a acostumar a les persones al fet que tots els divendres poden trobar alguna cosa que fer en el Centre Històric, a més d'ambientar els carrers i animar la zona en general. Cardona ha avançat que aquesta campanya es podria perllongar durant l'estiu de forma itinerant per les places.
Com ha afegit l'edil de Cultura, Empar Bolufer, l'objectiu és oferir una programació musical variada de forma coordinada. La majoria dels concerts seran en la plaça de Baix o en la Casa de Cultura si el temps no acompanya, encara que també hi haurà alguns en l'església de Sant Bertomeu o al Conservatori.
Est és el cas del primer dels recitals de caràcter gratuït que es podrà gaudir aquest mateix divendres. A partir de les 21 hores i en el Conservatori, la pianista de Xàbia Marta Espinós i la soprano Maria José Martos oferiran un recital de cançó espanyola i sarsuela en el qual interpretaran obres de Manuel de Falla, Fernando Obradors, José Serrano, Pablo Sorozábal, F.A. Barbieri, Ruperto Chapí i M.F. Caballero.
La següent actuació, corresponent al divendres sant, serà l'única que exigeix el pagament d'un donatiu, de 10 euros, que serà destinat al manteniment de l'Orquestra de la Marina Alta (OMA). A partir de les 22 hores i en l'església de Sant Bertomeu, la OMA, sota l'adreça de Francesc Estevez, interpretarà la Serenata en Si Bemoll Major “Gran partita” KV 370ª de W.A. Mozart.
Completen el programa concerts de guitarra a càrrec de Paul Alcaide Quartet i Ad Libitum; el projecte Sax Exprés del saxofonista Carmelo Fresneda; un concert folk a càrrec de Las Migas; un taller de Danses gregues amb Núria Quadrada; el jazz folk trio i Saxabia, dels alumnes de saxofó del Conservatori.
Des de l'associació Xàbia Històrica, Juan Planelles ha destacat que els concerts i potenciar l'oferta cultural és un afegit a l'oferta comercial i gastronòmica del poble, una molt bona línia per a afermar la zona com a centre comercial obert competitiu.