El Ral·li Maroc Challenge arranca motors dissabte que ve des de Xàbia

24 mar 2012 Equips arribats de tota Europa es concentraran i realitzaran les verificacions tècniques dels seus vehicles en el pàrquing central de l'Arenal

La primera edició de primavera del Maroc Challenge ultima els seus preparatius davant l'imminent tret d'eixida. Dissabte que ve, 31 de març, un bon nombre dels 53 equips inscrits en aquest ral·li de baix cost trepitjaran l'accelerador dels seus cotxes a Xàbia en la que serà la primera etapa neutralitzada amb meta a Almeria. Des d'allí, els cotxes pujaran al ferri que els porte al Marroc, per on discorrerà el gruix de la prova fins a arribar a la platja de Essaoira.
Però abans, tots els afeccionats al món del motor que s'acosten a Xàbia podran veure d'a prop aquests vehicles especialment adaptats per a circular a través de 2.000 quilòmetres per esquerpes pistes de terra i carreteres secundàries del Marroc.
Com ha explicat l'organitzador d'aquest ral·li, Rui Cabaço, a partir de les 11 hores del dissabte 31 es podrà visitar la zona de concentració de vehicles i verificació tècnica, habilitada en l'aparcament central de la platja de l'Arenal. Els afeccionats podran barrejar-se amb l'ambient previ a la carrera i veure d'a prop els últims preparatius dels pilots.
Cabaço ha animat a passar-se per aquesta zona, on hi haurà cotxes rars i especials. No en va, una de les condicions per a participar en aquest ral·li low cost és utilitzar vehicles matriculats abans de 1995, per la qual cosa els competidors porten tot terrenys antics o utilitaris tunejats. Entre els 53 equips inscrits els hi ha de països com Itàlia, Àustria, Holanda, Portugal o França, a més d'arribats de tots els punts de la geografia espanyola. Els únics representants de Xàbia són els britànics propietaris del taller The Garatge.
Una de les grans apostes de l'organització és comptar amb la millor comunicació possible, que permetrà als familiars, amics i seguidors dels participants seguir en el seu web el dia a dia de la carrera amb vídeos, fotos i entrevistes. I l'altre vessant és la solidària, ja que el ral·li portarà materials de primera necessitat als pobles del desert pels quals passe. En la tasca de transportar als assentaments i llogarets del desert, roba, material escolar, joguets o sanitari el Maroc Challenge compta amb el suport de l'empresa de calçats alacantina Garvalín, que a més ha donat 300 parells de sabates per als xiquets marroquins.
El ral·li Maroc Challenge està especialment pensat perquè els afeccionats amb pocs recursos i sense un sponsor que els recolze, puguen viure una gran aventura i sentir les mateixes sensacions que un corredor de ral·lis com el Dakar o la Panáfrica. Així mateix, el projecte compta amb el suport de les regidories de Turisme i Esports, ja que a més del vessant esportiu s'espera que l'esdeveniment tinga impacte a nivell promocional. De fet, malgrat ser una competició nova, ha tingut gran cobertura en els mitjans especialitzats.