Els millors patrons del món disputaran a Xàbia el trofeu Sir Thomas Lipton Match Race

20 mar 2012 Les emocionants regates es podran gaudir des de la costa del 28 de març a l'1 d'abril

El Club Nàutic Xàbia ha presentat aquest matí en l'Ajuntament la nova edició del trofeu Sir Thomas Lipton Match Race, una regata internacional que acosta al municipi de Xàbia als millors patrons del panorama mundial com és el cas de Bjorn Hansen o Keith Swinton.
Aquesta prova, puntuable per al Campionat d'Espanya Grau 1, es desenvoluparà en el litoral de Xàbia, molt prop de la costa, des de dimecres que ve 28 de març fins al diumenge 1 d'abril a partir de les 11 hores. Com ha explicat el director tècnic del nàutic, José María Bataller, el Thomas Lipton segueix el mateix format que la America’s Cup i enfrontarà un contra un els vaixells de deu equips del més alt nivell internacional. D'aquesta emocionant lliga eixiran els quatre equips classificats per a semifinals, que es disputaran el dissabte 31 de març i determinaran les dues tripulacions que el diumenge 1 d'abril s'enfrontaran en la gran final.
Amb l'objectiu d'acostar la vela i les seues emocions a la població, el Nàutic instal·larà una zona base per a seguir des de terra l'evolució de la competició amb la narració i animació d'un speaker. Per a donar-li més ambient, enguany estarà en el Montgo Di Bongo, un local de copes en el Primer Muntanyar.
Així mateix, com a novetat, també es podrà realitzar un seguiment on line en la web del club (www.cnjavea.net ), que inclourà la localització GPS dels vaixells, comentaris, dades meteorològiques i resultats.
El president del CN Xàbia, Arturo Miquel, ha reivindicat la gran importància d'aquesta regata internacional al més alt nivell i el seu impacte a Xàbia, ja que possibilita que esportistes de punts tan llunyans com Austràlia visiten el municipi i coneguen l'espectacularitat de la seua badia. Miquel ha indicat que, malgrat ser un club xicotet amb menys de mil socis, cada any destinen 300.000 euros destinats a fomentar esports com la vela i la pesca, amb iniciatives com els cursos d'iniciació dels quals cada any es beneficien un centenar d'escolars.
L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha compartit aquestes paraules de Miquel i lloat que el Nàutic mantinga aquestes activitats malgrat els moments de dificultats econòmiques, al mateix temps que ha destacat la importància del club per al municipi “a nivell esportiu, social i turístic”. En aquest sentit, Chulvi ha apuntat l'encert que enguany el Sir Thomas Lipton coincidisca amb un dels caps de setmana de major ocupació poblacional, el previ a Setmana Santa, per la qual cosa es convertirà en “una alternativa més per a gaudir de la mar a tots els que ens visiten” i en una forma de “posar en valor el mar”. Finalment, l'alcalde ha animat a tots a gaudir del bon ambient i diversió que es viu en la zona habilitada per a seguir les regates amb speaker.
També han estat en la presentació del trofeu nàutic el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, i el de Turisme, Antonio Miragall. Tots dos han agraït l'esforç del Club Nàutic Xàbia per oferir una regata de tant nivell i que situa a Xàbia en el mapa internacional de l'esport.