El “Desafiament Miradors” recorrerà 27 quilòmetres pel litoral de Xàbia

20 mar 2012 Aquesta nova competició per a caminants serà el proper dissabte 31 de març

L'Ajuntament de Xàbia ha acollit aquest matí la presentació de el “Desafiament Miradors” o “Mirador Challenge”, una nova competició esportiva impulsada pel grup "javeamigos" i en la qual col·labora la regidoria d'Esports.
Tal com ha explicat el seu promotor, Mike Smith, el desafiament dels miradors és una caminada competitiva dirigida a equips d'un mínim de cinc components majors de 16 anys i que es disputarà dissabte que ve 31 de març. El seu nom dóna una pista del recorregut triat: els 27 quilòmetres de distància, amb un ascens acumulat de 770 metres, a través de les senderes i carretera que discorren entre els 15 miradors oficials de la xarxa litoral existent a Xàbia.
El punt de partida d'aquesta carrera en la qual està prohibit córrer serà la Granadella, encara que els participants poden aparcar els seus cotxes prop de la meta, en els molins de la Plana, i des d'allí seran transportats a la zona d'eixida. Així, quan acaben podran tornar còmodament a les seues cases. A més d'aquest transport, la inscripció (7 euros) inclou un segur esportiu i avituallament tant a meitat de recorregut com en meta. L'organització ha limitat a 20 el nombre d'equips participants i ja hi ha 14 apuntats, per la qual cosa si s'està interessant es recomana inscriure's com més prompte millor en javeaamigos.com o en les tendes Michael’s Segunda Mano o La Rulla Sport.
Mike Smith ha indicat que el Desafiament Miradors va començar l'any passat com un repte entre amics que els va fer pensar que podia convertir-se en una carrera per equips que, a més de complementar el calendari esportiu de Xàbia, ajuda a donar a conèixer la xarxa de miradors turístics.
En aquest projecte han trobat la col·laboració de les regidories d'Esports i Turisme de l'Ajuntament, que han trobat la idea original, divertida i amb un gran potencial promocional, ha explicat el regidor Juan Luis Cardona.
La carrera es desenvoluparà el dissabte 31 de març i dos dies abans, se celebrarà un sorteig per a determinar l'ordre d'eixida, ja que els equips partiran amb intervals de 3 minuts de distància. Per a ajudar al fet que tot isca perfecte, el Desafiament Miradors comptarà amb el suport de l'associació Xàbia Viva, Creu Roja i la Policia Local.
La distància de la ruta obligarà als participants a passar diverses hores caminant, per la qual cosa es recomana portar aigua en abundància, protecció solar, jupetins reflectors i una petita farmaciola.
Hi haurà trofeus per als tres primers classificats, a l'equip més veterà, als quals arriben de més lluny i els vencedors d'una prova especial.