Agricultors ecològics exposen a Xàbia les seues experiències en una jornada per a analitzar les perspectives de futur del sector

16 mar 2012 L'Ajuntament presenta el seu projecte local per a tractar de recuperar l'agricultura com a actiu econòmic

La Casa de Cultura ha acollit avui la jornada "Perspectives de futur de l'agricultura a Xàbia" que s'ha desenvolupat durant tot el matí amb gran èxit d'assistència. La clausura l'han realitzat l'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Agricultura, Juan Luis Cardona, qui ha apostat per recuperar els camps com a sector productiu, adaptant-los a donar resposta a les noves demandes, com són els productes ecològics. Per a Cardona, l'agricultura és una possibilitat més de crear ocupació i de donar un valor afegit al municipi, amb un segell de qualitat en els seus productes frescos.
Després de mostrar la seua satisfacció pel nombrós públic que ha assistit a aquesta jornada inicial, l'edil ha reconegut que recuperar aquest sector tal siga difícil però ha brindat tot el seu suport i entusiasme per a intentar-ho amb el suport del Consell Agrícola i amb el projecte Terra Verda. Est, dirigit per l'enginyer agrícola Joan Mengual, pretén posar en valor el que avui són béns improductius (molts camps en les zones del Pla) i amb açò millorar la qualitat mediambiental i estètica de Xàbia, a més de comercialitzar les collites sota una marca local.
Entre les visions pràctiques que s'han pogut escoltar avui a Xàbia està la de la gerent de la cooperativa de Pego, Teresa Morell o la de Josep Roselló, qui ha parlat de la conversió de l'agricultura tradicional en ecològica, la seua viabilitat, i explicat l'experiència viscuda en l'estació experimental agrària de Carcaixent.
També s'han conegut les vivències d'agricultors ecològics, com Oscar Dutto de Xàbia o Andreu Costa, de Bisserot Terran, i María Teresa Escrivà, qui ha presentat “Punt de Sabor”, una tenda que des de fa poc ofereix en ple centre de València aliments ecològics sans, frescs, locals i de temporada.