Xàbia aplicarà de forma gradual la prohibició d'instal·lar terrasses hostaleres en les zones d'aparcament

16 mar 2012 Urbanisme analitzarà la proposta dels constructors per a flexibilitzar algunes ordenances

El Consell d'Urbanisme i Medi ambient va confirmar ahir l'ordenança d'ocupació de la via pública en la qual està treballant la regidoria d'Obres Públiques. Com es va acordar en l'última sessió, aquesta normativa prohibirà la instal·lació de terrasses hostaleres en zones destinades a l'aparcament, la qual cosa acabarà amb els entarimats i tancats que contenen taules i cadires de bars i restaurants en les zones envoltades de cotxes.
No obstant açò, els representants de les associacions implicades en aquest òrgan assessor (veïns, empresaris i comerciants) van considerar que el Consistori ha de donar un període transitori perquè aquesta normativa no siga tan lesiva els empresaris hostalers que han invertit recentment en aquestes terrasses. Aquesta moratòria, que encara no s'ha concretat i entraria en vigor una vegada s'haja aprovat la nova ordenança, permetrà que almenys, fins a final d'enguany puguen mantenir-se aquestes terrasses.
La decisió de només autoritzar terrasses hostaleres en places i zones per als vianants ha posat sobre la taula la necessitat d'abordar de forma urgent un estudi integral de tràfic rodat i mobilitat que determine si hi ha algunes zones que es fiten a la circulació. “Cal donar a aquest problema una solució definitiva” ha afirmat el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena, qui ha apuntat que si es vol peatonalitzar carrers i perdre zones per a vehicles a favor de l'ús hostaler “caldrà buscar alternatives d'aparcament”. Açò es tractarà també en aquest consell consultiu de forma imminent, igual que la necessitat de conjuminar els criteris que donen una millor i més cohesionada imatge urbana del municipi.
Un altre dels assumptes tractats ahir va ser la sol·licitud arribada des de l'Associació de Petits Constructors, Promotors i Indústries Afins de Xàbia (APCPIA) perquè l'Ajuntament estudie la forma de flexibilitzar algunes de les ordenances urbanístiques del municipi. La petició sosté que la normativa municipal, vigent des de 1990, ha quedat desfasada en alguns punts concrets i impedeix modernitzar la construcció en qüestió d'estil ni adaptar-se a nous criteris arquitectònics. Com ha explicat el regidor responsable, el consell ha vist lògic arreplegar aquestes propostes tècniques i remetre-les als tècnics municipals per a veure la seua viabilitat sense la necessitat d'esperar al fet que acabe la renovació del Pla General de Renovació Urbana. Així, la normativa serà analitzada i debatuda en ple, afig Sapena.
D'altra banda va quedar pendent abordar el Patfor (Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana), ja que l'associació de petits constructors ha programat una reunió informativa per al pròxim 29 de març, a les 19’30 hores en el saló d'actes del museu. Es va determinar esperar a tenir aquesta informació per a donar alguna opinió sobre aquest tema.
La pròxima sessió del Consell d'Urbanisme i Medi ambient es convocarà per al dijous 12 d'abril, una vegada haja passat setmana santa.