La regidoria d'Obres de Xàbia substituirà canonades de sanejament del port aprofitant els treballs d'asfaltat en la zona

14 mar 2012 També es reforçarà amb pedres el buit sota l'antic pont de Triana per garantir la seguretat

Els treballs d'asfaltat que s'estan realitzant actualment en la zona del port de Xàbia han tret a la llum uns problemes en un tram de la xarxa de sanejament; concretament entre la calle Doctor Fleming i l'encreuament amb l'Avinguda Lepanto. Com explica el responsable d'Obres, Paco Torres, aquesta canalització està molt deteriorada, la qual cosa ha provocat filtracions i amb elles, irregularitats en el ferm i les voreres. Davant aquesta situació, el departament municipal ha decidit aprofitar que la zona està en obres per a, en previsió de problemes greus futurs, canviar les canonades desbaratades. Torres apunta que si no s'acaba amb la filtració d'aigua, en breu la calçada tornarà a patir danys en la seua estructura i a mostrar zones més enfonsades que unes altres.
Aquests treballs no tenen res a veure amb el Pla d'Asfaltat que sufraga a Xàbia la Conselleria d'Infraestructures, per la qual cosa seran pagats pel Consistori. Segons les primeres estimacions, aquesta actuació tindrà un cost proper als 50.000 euros.
D'altra banda, els treballs de fresat que s'estan realitzant en l'Avinguda Jaume I hui han deixat al descobert l'antic pont de Triana (construït en 1935) i que, com tota la llera de l'antiga desembocadura del riu Gorgos, va ser segellat en els anys 70 quan es va canviar el seu traçat cap al Muntanyar.
Ara, en alçar l'asfalt s'ha comprovat que una part de l'ull del pont està pràcticament buida, per la qual cosa es reforçarà amb grans pedres i formigó abans de tornar a asfaltar el carrer amb la finalitat de garantir la seguretat, segons ha concretat el regidor després de supervisar el lloc.
Malgrat els imprevists, com indica Torres, la intenció de l'Ajuntament és tenir acabades a la fi de setmana els carrers Jaume I, Crist del mar i la Plaça Almirall Bastarreche, encara que el tram on cal realitzar obres de sanejament quedarà pendent.