Els treballs d'asfaltat comencen demà en el carrer Jaume I

06 mar 2012 Es posposa a després del pont de Sant Josep l'eliminació del carril bici en l'Avinguda del Pla

La regidoria d'Obres de Xàbia ha informat de la nova planificació per als treballs d'asfaltat que començaran demà dimecres en la zona del port. Tal com explica el regidor responsable, Paco Torres, s'ha decidit posposar fins després del pont de Sant Josep la petita actuació necessària per a retornar el doble sentit en la carretera del Pla i que consisteix a retirar els bolardos que marquen el carril bici, asfaltar i repintar la senyalització viària.
Després d'analitzar la situació junt amb la Policia Local, des d'Obres es veu convenient començar directament per la primera fase d'asfaltat que afectarà al barri de Duanes i així tenir marge suficient per a tenir els carrers acabats i sense maquinària durant el pont de falles. Torres ha indicat que el 16 de març pretenen tenir ja acabades els carrers Jaume I, Crist del mar i la Plaça Almirall Bastarreche i així no interferir en el gaudi del pont tant per als ciutadans com per als turistes.
Per a açò, demà mateix es començarà amb el fresat necessari per a arrancar part de l'actual asfalt i rebaixar l'altura de la calçada, així quan el carrer es cobrisca amb el nou material no augmentarà la seua altura i les voreres seguiran sobre elevades. Està previst tallar el tràfic en el primer tram de Jaume I i es donarà pas per Doctor Flemning. Ja dilluns que ve es començarà a abocar el nou asfalt.
Recordar que el pla d'asfaltat per a Xàbia, inclòs en el Pla d'Inversió Productiva del Consell, millorarà el ferm en 19 vies del port: Fra Jaime Ibañez, La Caleta, Barques, Juan Sebastián Elcano, Almirall Bastarreche, Pescadors, Magallanes, Capità Soler, Bartolomé Ros, Churruca, Isaac Peral, Azagador, Andrés Lambert, Sertorio, Sevilla, Verge del Loreto,*Triana, Toni Llidó i Crist del Mar.