Xàbia inicia un nou curs d'alemany impartit per nadius voluntaris

05 mar 2012 La col·laboració dels residents estrangers també permet oferir classes d'anglès

El departament de Foment Econòmic de l'Ajuntament de Xàbia i el Consorci per a la Recuperació Econòmica i l'Activitat de la Marina Alta (CREAMA) segueixen ampliant les seues possibilitats d'oferir formació en idiomes gràcies a la col·laboració desinteressada dels residents estrangers del municipi. Avui ha començat un nou curs d'alemany coordinat per l'oficina d'Atenció al Resident (Help Desk) i que serà impartit per nadius que viuen a Xàbia, que s'han oferit voluntaris a ensenyar el seu idioma als xabieros perquè milloren la seua capacitació per a trobar ocupació.
En concret seran unes 40 persones les que es beneficien d'aquesta formació, dividides en dos grups segons el seu nivell. Les professores són Úrsula, Martina, Karola, Monika, Aileen, Margeit i Verena, qui avui s'han mostrat molt il·lusionades i disposades són solament a ensenyar alemany, sinó també a aprendre la cultura local de la mà dels seus alumnes.
Les classes s'ofereixen als matins en les instal·lacions de l'Escola Permanent d'Adults (EPA) i es perllongaran fins a maig, ja que el curs total és de 60 hores lectives. Si s'acudeix al 80% de les classes, els alumnes obtindran un diploma acreditatiu. En aquest sentit, el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha demanat als estudiants que aprofiten al màxim aquesta oportunitat, sobretot perquè hi ha un bon grup de persones que s'havien interessat per aquest curs d'idiomes i que, en haver de fer grups reduïts, s'han quedat sense plaça.
Cardona, qui ha acompanyat als alumnes en la presentació inicial del curs, ha agraït als professors voluntaris que dediquen el seu temps lliure a facilitar que altres persones obtinguen unes eines que podran emprar per a entrar en el mercat laboral.
El nou curs d'alemany es suma als d'anglès que des de fa uns mesos està oferint l'Ajuntament de Xàbia amb el mateix sistema i que han aconseguit gran acceptació. La col·laboració d'estrangers que s'està gestionant des de la regidoria d'Atenció al Resident, dirigida per Oscar Antón, és una fórmula que permet a l'administració local seguir oferint formació gratuïta malgrat l'escassetat de fons que arrosseguen organismes com el Creama.