La Cursa No Competitiva de Xàbia recapta 4.537 euros per a la lluita contra el càncer

05 mar 2012 Les activitats del Dia de la Dona continuen aquesta setmana amb performances i l'obra de teatre “Tu i jo”

La IV edició de la Cursa No Competitiva de Xàbia, organitzada per les dones del Club d'Atletisme Llebeig, va tornar a superar totes les expectatives de participació i va reunir ahir diumenge a més de mil participants en aquesta marxa solidària. Després de formalitzar 1.099 inscripcions, tots els participants (en la seua gran majoria dones) van prendre l'eixida des de la pista d'atletisme rumb al port. En un dia primaveral, la marxa que moltes van decidir fer passejant es va convertir en una marea que va omplir de rosa (el color de les samarretes commemoratives) tot el seu recorregut i que va acabar de nou en la pista d'atletisme, on va haver-hi música, avituallament per a les participants i una gran rifa de regals donats per comerços de Xàbia.
Un dels moments més esperats va ser quan es va comptabilitzar la recaptació d'aquesta carrera solidària: 4.537 euros, una quantitat rècord que va ser donada a l'associació local de lluita contra el càncer. La seua presidenta, Catalina Quero, va arreplegar molt agraïda el xec de mans de les organitzadores i de la regidora d'igualtat, Empar Bolufer.
Aquesta carrera ha sigut la primera activitat programada per a commemorar el Dia de la Dona, que es festeja el 8 de març. Aqueix mateix dia, dijous, hi haurà unes performances itinerants al matí en el mercadillo i a la vesprada en el Centre Històric. La programació segueix amb l'obra de teatre “Tu i jo”, prevista per al dissabte dia 10 a les 19 hores en la Casa de la Cultura; la conferència d'Eva Piquer, periodista i mare de quatre xiquets, qui parlarà sobre la conciliació laboral el divendres 16 de març, a partir de les 19 hores en la Casa de Cultura.
També s'han preparat tres tallers que s'oferiran els dies 15, 22 i 29 de març que s'impartiran en la Biblioteca Municipal sobre sexisme, llenguatge sexista o igualtat entre gèneres. Per a participar és necessari preinscriure's, cosa que es pot fer en el Centre Social o informant-se en el telèfon 96 579 4142.