Xàbia al Plat ofereix del 8 al 18 de març l'oportunitat de provar els menús més elaborats de la cuina local

01 mar 2012 L'hostaleria celebra la setmana vinent la seua gala anual en la qual premiarà al pastisser Paco Torreblanca

L'Associació de Restauradors de Xàbia (ARX) ha presentat avui la seua tercera edició de “Xàbia al plat”, un passeig gastronòmic a Xàbia. Amb aquesta acció promocional, la restauració local dóna una oportunitat a les persones de bon menjar perquè coneguen el millor de la seua gastronomia i els plats que elaboren amb productes autòctons i peix de la llotja. Com ha explicat el president de ARX, José Manuel Piña, Xàbia al plat naix com una idea per a trencar amb l'estacionalidad i, aprofitant la calma de la temporada baixa, que els xefs puguen acurar-se i oferir uns menús degustació que inclouen plats encara més especials.
Són 14 els establiments que s'han sumat a la iniciativa: Restaurant Bonamb, Restaurant Calima, Restaurant Casa Ángel, Restaurant Castelló, Restaurant La Cuina, Restaurant Embruix, Restaurant Estapatí, Restaurant Mezquida, Restaurant Parador de Xàbia, Restaurant Los Remos-La Nao, Restaurant El Rodat, Restaurant Sud, Restaurant La Trastienda i Restaurant El Trencall. Tots oferiran en les seues cartes des del 8 al 18 d'aquest mes de març uns menús especials amb sis plats (un d'ells a força de peix del Pósit de Xàbia) i vins de la regió pel preu tancat de 30 euros.
Piña ha considerat que en tots els casos són plats “suggeridors i interessants” i, espera, servisquen d'excusa perquè moltes persones decidisquen donar-se un capritx i eixir a menjar fora.
Per la seua banda, el regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha felicitat a l'associació per mantenir apostes com aquesta ruta gastronòmica, que complementen l'oferta hotelera i són un al·licient per a visitar el municipi en aquestes dates. Miragall ha desitjat molta sort a tots els restaurants implicats i, després de recalcar que Xàbia té mitjans i molts empresaris dedicats al sector serveis, ha reiterat que, en aquests temps difícils “hem de ser conscients que hem de treballar units per a oferir paquets vacacionals que ens donen aqueix valor afegit com a destinació vacacional”.
L'Associació de Restauradors, que compta amb 29 associats, també ha anunciat que la setmana vinent celebrarà la seua 6ª gala anual en la qual lliura els premis en reconeixement a tota una vida dedicada a l'hostaleria, a les joves promeses, als col·laboradors i, com a novetat, a un destacat restaurador a nivell regional. El president dels hostalers ha avançat que el primer guardonat en aquest nou premi serà el pastisser Paco Torreblanca, “un reconegut professional i també un enamorat de Xàbia”, ha assegurat.
Entre altres novetats, la gala d'enguany oferirà un menú cuinat entre quatre restaurants del municipi: l'aperitiu serà a càrrec de Salons Carrasco, on se celebra el sopar, l'entrada l'elaborarà el Parador, el peix el guisarà El Rodat i la carn serà responsabilitat de Los Remos- La Nao. Des de l'associació es creu que cuinar per als companys serà un al·licient més per a tota l'hostaleria local