L'Ajuntament de Xàbia recuperarà el doble sentit en la carretera del Pla

01 mar 2012 El Pla d'Asfaltat comença la seua segona fase en Duanes del mar

El pla de renovació viària que s'està executant a Xàbia ha superat ja la seua primera fase, centrada en la zona de la Balconada al Mar, una urbanització del Cap de la Nao amb un gran nombre de residents i que ha vist millorat l'aspecte i la seguretat en 15 vials. Segons ha avançat el regidor d'Obres, Paco Torres, la pròxima fase afectarà a la zona de Duanes del mar i, segons les previsions, començarà a dur-se a terme a mitjan setmana vinent. En concret, el pla d'asfaltat millorarà el ferm en 19 vies: Fra Jaime Ibañez, La Caleta, Barques, Juan Sebastián Elcano, Almirall Bastarreche, Pescadors, Magallanes, Capità Soler, Bartolomé Ros, Churruca, Isaac Peral, Azagador, Andrés Lambert, Sertorio, Sevilla, Verge del Loreto, Triana, Toni Llidó i Crist del Mar.
No obstant açò, abans de dirigir-se al port, les màquines faran una parada en la carretera del Pla. Tal com ha explicat el regidor, l'Ajuntament atendrà la demanda veïnal de recuperar el doble sentit en el tram inicial de la via que comunica amb l'Avinguda del Port. Així, a partir del dimarts es retiraran els bolardos que marquen un tram de carril bici, es tornarà a asfaltar i pintar la ratlla que marca la doble direcció. Com ha apuntat Torres, a la vista dels resultats i les queixes ciutadanes, l'executiu s'ha replantejat aquest tram de carril bici i deixa obertes les portes a altres canvis que s'acorden en el Consell de Urbanisme i Medi ambient.
També corresponent a l'apartat d'Obres, aquesta setmana s'ha tornat a tallar el carrer Sant Vicent perquè l'empresa que s'encarrega de la seua urbanització repare uns defectes d'obra detectats. La mesura es va advertir als residents en aquesta via, que està previst torne a ser transitable a partir del dilluns.
Així mateix, des del departament d'Obres es vol deixar clar que el llimat de les vorades de les rondes perimetrals no està conclòs, ja que falten alguns trams que no s'han pogut executar al mateix temps que les obres de reparació de llambordes. No obstant açò, aquest poliment de les voreres es durà a terme en els pròxims dies sense necessitat de nous corts de tràfic.