Cristina Ramos és la capitana dels moros i cristians del 2012 a Xàbia

29 feb 2012 La Junta festera celebra el Mig Any i presenta a María Serrat i Lucía Andrés com les noves bandereres

La Junta de Festes de Moros i Cristians de Xàbia ha celebrat aquest cap de setmana el mig any fester amb una jornada plena de música i convivència. Durant el matí, nombrosos integrants de les 13 filaes es van reunir en la zona del port, entorn d'un gran esmorzar que en tot moment va estar amenitzat per la música. Al migdia els carrers de Duanes es van submergir per unes hores en les marxes mores i cristianes, que marcaven el ritme d'unes entraetas informals que van donar pas a les paelles de germanor que es van cuinar i van degustar en el passeig Jaume I.
A la nit, la festa va prendre un aire més formal amb la celebració d'un sopar oficial, en la qual es van fer públics els nous càrrecs festers. La nova junta que presideix des d'enguany Juan Luis Buigues Catalá va anunciar el nom de la capitana del 2012: Cristina Ramos Asenjo, de Pirates de Sant Jaume, que serà la màxima representant d'aquestes celebracions que cada mes de juliol involucren a Xàbia a uns 500 festers.
També es va fer públic el nom de les dues bandereres: María Serrat Martí, de la filà Cristians Vells, qui representarà al bàndol cristià, mentre que Lucía Andrés Lacueva, de Almoriscos, serà l'encarregada de portar la bandera mora.
El sopar de gala va comptar amb la participació del regidor de Festes, Juan Ortolá, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i representants de col·laboradors com la Creu Roja o Protecció Civil, així com d'unes altres comissiones festeres del municipi com la Confraria del Nazareno, Fogueres de Sant Joan o la Casa d'Andalusia. Van declinar assistir des de la Comissió del Loreto, molt afectats per la recent defunció del seu company Dionís Henarejos. Una persona molt volguda també per la Junta de Moros i Cristians, que vol sumar-se a les condolences per la seua pèrdua.