L'Agència de Desenvolupament Local de Xàbia va atendre més d'1.100 consultes durant el mes de gener

27 feb 2012 Aquesta entitat permet oferir als usuaris atenció en matèria d'ocupació, ajudes i subvencions, formació, comerç i consum

Durant el passat mes de gener, 1.128 veïns del municipi es van beneficiar dels serveis que l'Ajuntament de Xàbia presta a través de l'Agència de Desenvolupament Local de Xàbia. Aquesta entitat, integrada en la Regidoria de Foment Econòmic, agrupa les funcions d'organismes com CREAMA, AFIC, OMIC i centre associat SERVEF, la qual cosa permet oferir als usuaris atenció en matèria d'ocupació, ajudes i subvencions, formació, comerç i consum, entre altres.
Per àrees, la de formació va registrar un total de 398 demandes d'informació i sol·licituds d'inscripció en diversos cursos. Al seu torn, durant aquest període s'han realitzat cursos d'anglès i alemany, en els quals han participat 60 i 40 alumnes respectivament, així com un taller d'ocupació de jardineria, dirigit a menors de 25 anys en situació de desocupació, que ha comptat amb la participació de 15 joves de la localitat.
En matèria d'ocupació, com a centre associat SERVEF, ADLXÀBIA va facilitar la renovació de 260 documents de demanda d'ocupació (DARDE), així com la realització de 63 entrevistes per a la cerca d'ocupació, 12 actualitzacions d'informació de demandants i 8 cartes de presentació de candidats a diferents ofertes gestionades pel SERVEF. Gràcies a aquest servei, 443 demandants d'ocupació van poder realitzar les seues gestions en el mateix municipi, evitant desplaçaments a altres localitats.
D'altra banda, les àrees de comerç i empresa van atendre un total de 216 sol·licituds d'informació, que, en la seua majoria, van ser formulades per emprenedors de la localitat. En aquest àmbit, les consultes realitzades anaven dirigides a conèixer i facilitar tràmits administratius relacionats amb ajudes i subvencions, així com altes d'autònoms, obertura de nous negocis en el municipi i realització de plans d'empresa.
Finalment, l'Oficina d'Informació al Consumidor va atendre 56 reclamacions per infraccions en matèria de consum, mentre que van ser tramitats 15 certificats digitals a través de l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana.
L'Agència de Desenvolupament Local agrupa els serveis dels següents organismes: Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat en la Marina Alta (CREAMA), Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) i centre associat SERVEF.
En els últims anys, aquesta agència ha donat resposta a les demandes i sol·licituds d'un nombre creixent de veïns de la localitat. Així, les diferents àrees que conformen ADLXÀBIA (ocupació, formació, empresa, comerç i consum) han atès, durant el període 2007/2010, a 40.624 ciutadans. D'ells, 32.816 van ser usuaris dels serveis generals de l'agència, mentre que el nombre d'alumnes dels diversos cursos oferits al públic va aconseguir els 5.827. Al seu torn, la xifra d'empresaris i emprenedors que van realitzar tràmits per a la creació o millora de les seues empreses a través de l'agència va ser d'1.981.