L'Ajuntament de Xàbia suprimeix la taxa per a obrir nous negocis i traspassar-los per a incentivar l'activitat econòmica

24 feb 2012 La bonificació fiscal també beneficiarà a les ampliacions de locals o als canvis d'activitat

L'Ajuntament de Xàbia va acordar anit en ple i amb una àmplia majoria suprimir durant un any el pagament de la taxa per obertura de locals i nous negocis. La proposta del regidor d'Hisenda, Oscar Antón, va comptar amb el suport del PSPV, Xàbia Democràtica, Ciutadans per Xàbia, Partit Popular i grup de No Adscrits. La coalició Bloc Centristes va optar per abstenir-se en considerar que aquest benefici fiscal solament hauria d'aplicar-se a les xicotetes i mitges empreses i excloure a les grans superfícies que vulguen implantar-se a Xàbia.
La intenció de l'executiu és eximir d'aquesta taxa a qualsevol emprenedor o empresa que vulga obrir un negoci en el municipi i, amb açò, atraure inversions, incentivar l'activitat econòmica i les oportunitats d'autoocupació i creació de llocs de treball. Durant els pròxims 12 mesos, tot aquell que trie Xàbia per a obrir el seu negoci s'estalviarà una quantitat que pot oscil·lar entorn dels 1.000 euros (depenent de les dimensions del local); la bonificació a més de para les obertures beneficia a la variació i ampliació de l'activitat desenvolupada en un establiment, l'ampliació de l'establiment o els traspassos i reobertures.
Antón va explicar que els pressupostos per a 2012 tenien consignats en el seu apartat d'ingressos 62.000 euros per aquestes taxes, que se supliran gràcies al romanent de tresoreria amb el qual es va tancar l'exercici de 2011.
El regidor va agrair el suport de la resta de partits i va indicar que aquesta bonificació al 100% és una de les aportacions que fa el seu departament a la taula de creació de treball engegada en el municipi per a incentivar l'ocupació. Oscar Antón espera que siga una espenta perquè els emprenedors es decidisquen a obrir negocis i va afegir que, depenent dels seus resultats, aquesta mesura podria ampliar-se més temps.
Un altre dels assumptes en matèria fiscal que va autoritzar ahir el ple per unanimitat va ser la modificació de l'ordenança que permet als contribuents personalitzar el seu pagament, alguna cosa que serà explicat a la ciutadania en els pròxims dies.
El ple ordinari de febrer també va aprovar diverses factures pendents i la nova ordenança de cremes. Així mateix, amb el suport del PSPV va tirar endavant una moció presentada per Bloc Centristes en la qual es condemna la brutalitat policial empleada per a reprimir les protestes estudiantils de l'IES Lluís Vives i es demana la dimissió dels càrrecs polítics i policials responsables.