L'Ajuntament de Xàbia mostra el seu suport al sector agrícola local

22 feb 2012 L'AVA, amb 280 socis en el municipi, celebra la seua 15 assemblea general

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) va celebrar ahir a la vesprada la seua assemblea anual a Xàbia. Una reunió que va comptar amb la participació de l'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Agricultura, Juan Luis Cardona. Els responsables municipals van mostrar el seu suport a un sector que en els últims anys i vista la pèrdua de rendibilitat de les collites, estan abandonant els camps. L'executiu els va parlar de l'aposta per reactivar els cultius amb polítiques de suport o noves idees, que ja es debaten i analitzen en el Consell Agrari, i el projecte futur de facilitar les labors de reg amb l'ús de l'aigua depurada que actualment s'aboca al mar. L'equip de govern va mostrar la seua intenció d'atendre aquesta antiga reivindicació dels agricultors amb l'impuls del cicle integral de l'aigua.
En la reunió, l'agrupació xabiera de AVA, que agrupa a 280 socis, va rendir un petit homenatge a qui ha sigut el seu president fundacional, Agustín Esteve, qui per motius de salut ha hagut d'abandonar la primera línia de l'associació. També va estar present el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, qui va parlar dels temes més candents que preocupen al sector, com els acords amb el Marroc que es debaten a Brussel·les i que deixarien a l'agricultura espanyola seriosament danyada.
Finalment AVA va lliurar els diplomes als assistents als cursos que han organitzat de manipulador de plaguicides d'ús fitosanitaris celebrat en 2011.