La Cursa No Competitiva de la Dona de Xàbia reunirà fons per a la lluita contra el càncer

21 feb 2012 Igualtat programa tallers, un teatre i una conferència per a commemorar el Dia de la Dona

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, ha presentat avui la programació específica per a commemorar el Dia de la Dona i que arrancarà diumenge que ve 4 de març amb la IV Cursa No Competitiva.
Aquest esdeveniment que agrupa esport i solidaritat està organitzat des de fa quatre anys per les dones del Club d'Atletisme Llebeig i serveix per a recaptar fons que ajuden en la lluita contra el càncer. En aquest sentit, el dilluns s'obrirà la inscripció per a la carrera i es començaran a vendre samarretes commemoratives, amb un preu de 3 euros, i que es podran trobar en la pista d'atletisme, la cafeteria Embruix o el local de les Mestresses de casa. També es poden fer donatius per a col·laborar amb la investigació per a acabar amb el càncer.
En quant a la marxa, que es pot fer corrent o passejant, partirà a les 10’30 de la pista d'atletisme del col·legi Graüll i discorrerà en direcció al port per a tornar a acabar en la pista. Com ha indicat la tècnica d'Igualtat, María Eugenia Bolufer, allí hi haurà música, activitats d'animació a càrrec de Creu Roja i una carpa on totes i tots podran fer-se fotos i adherir-se així a la campanya “Tu eres igual”, un homenatge a totes les dones, a les malaltes de càncer i a les persones que han mort per aquesta malaltia.
Bolufer ha detallat la resta d'activitats preparades per la regidoria, com les performances itinerants que hi haurà el dia de la dona, 8 de març; l'obra de teatre “Tu i jo”, prevista per al dissabte dia 10 a les 19 hores en la Casa de Cultura, o la conferència d'Eva Piper, periodista i mares de quatre xiquets, qui parlarà sobre la conciliació laboral el divendres 16 de març, a partir de les 19 hores en la Casa de Cultura.
També s'han preparat tres tallers que s'oferiran els dies 15, 22 i 29 de març en el Centre Social sobre sexisme, llenguatge sexista o igualtat entre gèneres. Per a participar és necessari preinscriure's, cosa que es pot fer informant-se en el telèfon 96 579 4142.
Com ha recordat la regidora d'Igualtat, a més d'aquests actes commemoratius, el departament advoca per l'educació i la prevenció amb accions durant tot l'any, a més d'oferir un servei d'assessorament psicològic i jurídic.