Amjasa destinarà uns 200.000 euros a millorar els trams de canonades que més avaries acumulen

20 feb 2012 Les cinc obres solament s'oferiran a empreses de Xàbia

El consell d'Administració d'Aigües Municipals de Xàbia (Amjasa) ha aprovat aquest matí el pla d'obres del 2012, cinc projectes xifrats en un total proper als 200.000 euros i que serviran per a millorar la xarxa de proveïment d'aigua potable en el municipi.
En tots els casos es tracta d'obres menors, la quantia de les quals permet regir l'adjudicació a través del procediment restringit per invitació. Segons ha explicat l'alcalde, José Chulvi, amb aquest tipus d'adjudicació és perfectament legal oferir tots els treballs a empreses de construcció i lampisteria del sector local, alguna cosa prioritari per a l'executiu dins del difícil context de crisi econòmica.
En concret, les obres aprovades se cenyeixen a l'Avinguda Lepanto (71.074 euros), Avinguda Augusta (40.992 euros), Avinguda Mediterrani (33.494 euros), Travessia Cansalades (8.966 euros) i Avinguda Llibertat (40.010 euros). En tots els casos s'adjudicaran les obres per concurs a la baixa i es convidarà a empreses inscrites en el registre d'empreses col·laboradores de Amjasa.
Així mateix, des del consell ja s'ha previst que la planificació d'aquests treballs no deu afectar als períodes de major activitat econòmica turística, per la qual cosa s'iniciaran passada setmana santa i hauran de concloure sobre el 15 de juny.
L'elecció de les obres es basa en la prioritat de substituir els trams de canonades que presenten un major nombre d'avaries. Per tant, a més d'oferir un millor servei a l'usuari, s'espera reduir les despeses en reparacions.
La quantitat que l'empresa pot destinar a inversions és limitada pels mals resultats d'anys anteriors, encara que a poc a poc es va recuperant. Segons les xifres de la mercantil, en 2010 el fons de maniobra (diferència entre el que es deu a l'empresa i el seu deute) era de -821.068 euros; en 2011: -220.468 euros i per a 2012 s'ha calculat un romanent positiu de 319.000 euros.
Per açò, des de la direcció de l'empresa pública s'ha mostrat intenció de programar un altre paquet d'obres per al segon semestre; Açò sí, aquesta planificació està vinculada a la millora de resultats que es preveu aconseguir gràcies a la millor gestió del cast corrent, amb el pla de detecció de fugides i el pla de canvi i control de comptadors.
L'alcalde de Xàbia ha incidit en la millora que està vivint l'empresa pública d'aigües des que el consell d'administració està aplicant noves mesures per a gestionar millor les finances, alguna cosa que ara els permet invertir en la renovació de la xarxa i al mateix temps donar treball a les empreses de Xàbia.