El Consell d'Urbanisme es marca com a prioritat abordar l'ocupació de la via pública

17 feb 2012 Els representants de les associacions traslladen nombroses demandes a l'Ajuntament de Xàbia

El Consell d'Urbanisme i Medi ambient de Xàbia es va reunir per primera vegada la vesprada d'ahir dijous. Aquesta primera sessió va servir perquè els representants d'associacions professionals, empresarials i de veïns traslladaren un llistat amb les seues demandes i les qüestions que creuen que deuen abordar-se per aquest òrgan assessor de l'Ajuntament, en el qual també participen un representant per cada partit amb representació municipal.
Dels molts assumptes que es van posar sobre la taula es van extraure els cinc punts més coincidents, que seran els que s'aborden de forma prioritària en les pròximes sessions. Així, el primer d'ells serà la regulació de l'ocupació de la via pública, amb la intenció de cercar una solució que reduïsca els conflictes que genera en determinades zones la presència de mobiliari d'hostaleria, comerç o contenidors que redueixen àrees d'aparcament o dificulten el pas dels vianants.
També es tractarà en les primeres sessions la normativa urbanística, ja que els petits constructors i empreses afins van demanar més simplicitat i flexibilitat en qüestions com l'edificabilitat o l'altura de murs.
Un altre dels aspectes que més preocupació genera entre els sectors representats en el Consell és la imatge urbana de Xàbia com a poble en conjunt i la necessitat d'unificar criteris en el mobiliari urbà, les voreres o disposar d'una millor senyalitica. També es va reclamar al Consistori un major control en les parcel·les desocupades i que es marquen unes normes perquè aquestes estiguen barrades i netes.
Els problemes derivats per algunes actuacions del departament de Costas, com el recent clos en el Primer Muntanyar o La Granadella o les conseqüències de la partió que afecta a la franja costanera entre la *Calablanca i la fita amb Benitatxell també es va portar al Consell d'Urbanisme i Medi ambient, que debatrà en les seues primeres sessions si és aconsellable reclamar alguna modificació.
Finalment, entre els cinc punts de debat prioritari es va incloure la necessitat d'escometre un estudi integral del tràfic, revisar els sentits de la circulació de forma global i planificar petites àrees d'aparcament. Així mateix es va reclamar de forma concreta que les Avingudes del Port i del Pla tornen a tenir doble sentit de circulació en tot el seu recorregut.
El regidor d'Urbanisme de Xàbia, Pere Sapena, s'ha mostrat satisfet de la gran participació aconseguida en aquesta primera reunió i ha assenyalat que les associacions coincideixen en molts suggeriments perquè aquestes són de sentit comú. Sapena ha avançat que juntament amb la convocatòria de la pròxima reunió es remetrà als membres del Consell l'esborrany de la futura ordenança d'ocupació de la via pública perquè puguen revisar-la al costat de les seues associacions i així tinguen llestes els seus suggeriments per a la pròxima sessió, que serà l'1 de març a la vesprada en la Capella de Santa Ana. El regidor d'Urbanisme ha incidit que, encara que les persones amb dret a vot són les representants de partits i col·lectius, els consells tenen caràcter públic i qualsevol pot assistir com a oïdor.