Una travessia de muntanya recorrerà el bosc de la Granadella de Xàbia

14 feb 2012 La competició, corrent o caminant, serà el diumenge 26 de febrer

El Club d'Atletisme Llebeig Xàbia ha presentat aquest matí la tercera edició de la travessia de muntanya per Xàbia, que se celebrarà diumenge que ve 26 de febrer al matí. Tal com ha explicat el president del club esportiu, Juanjo Vallés, la prova recorrerà un dels enclavaments més espectaculars del municipi: el bosc de la Granadella, i podrà completar-se corrent o caminant.
La travessia per a corredors tindrà una distància de 16 quilòmetres i eixirà a les 10 hores del parc de Pinosol. Hi haurà trofeus per als tres primers classificats de les categories juvenil, sènior, veterans A i veterans B, cadascuna d'elles en homes i dones. També hi haurà premi per al podi local i per al equipo més nombrós, a més de samarreta commemorativa per a tots els participants. Quant al segon bloc, el de les persones que desitgen cobrir el circuit caminant, eixiran uns deu minuts més tard que els corredors i recorreran 13 quilòmetres de forma no competitiva. La inscripció, a partir dels 16 anys, estarà oberta fins al pròxim dia 24 i pot formalitzar-se en www.conxip.es o en la tenda d'esports La Rulla. El seu preu és de 12 euros i inclou segur de responsabilitat civil, avituallament, borsa del corredor amb samarreta i esmorzar en finalitzar la carrera.
El president del Llebeig ha indicat que esperen que aquesta travessia per la Granadella servisca perquè gaudir d'un recorregut muntanyenc desconegut per a molts i que, en la seua opinió “és una meravella per descobrir”. En la mateixa línia s'ha mostrat el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, qui ha qualificat l'itinerari de “ruta impressionant” i animat a tots a practicar esport, al mateix temps que ha lloat la capacitat d'organització del Llebeig, qui cada any millora i creix en nombre de socis (són quasi 200 socis) i activitats.
En aquest sentit, des del club s'han avançat les competicions que tenen previstes per al pròxim mes de març, com els jocs escolars o la cursa no competitiva del Dia de la Dona, un calendari atapeït que organitzen amb el suport de la regidoria d'Esports i la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil i la Creu Roja.

Volta a Peu
Així mateix, com ha indicat Juan Zaragozí, aquesta setmana s'obri la inscripció per a competir en la Volta a Peu, la carrera que es considera “bastió” del Llebeig, ja que la corren quasi 1.500 participants, i que enguany serà la que òbriga el circuit comarcal del Circuit a Peu de la Marina Alta, que inclou carreres en Gata, Verger, Pego, Ondara, Jesús Pobre, Pedreguer i Benissa.
La Volta a Xàbia es disputarà el diumenge 10 de març i recorrerà 10 quilòmetres a vora mar, partint del Pavelló d'esports i passant pel Primer i Segon Muntanyar. Des del Llebeig han aclarit que es pot participar en aquesta carrera encara que no s'estiga inscrit en el circuit comarcal. Per a més informació sobre aquesta prova: www.somesport.com