Les conclusions dels fòrums per al Pla Estratègic ja es poden consultar en la web de l'Ajuntament de Xàbia

13 feb 2012 El Consistori segueix obert a la participació dels ciutadans

L'Ajuntament de Xàbia ha superat la primera fase d'elaboració del Pla Estratègic. Com ha explicat avui l'alcalde, José Chulvi, ja estan llestes i a la disposició de la ciutadania les conclusions dels cinc fòrums de debat que es van celebrar al llarg dels mesos de novembre i desembre sota la coordinació de l'assessor Antonio Martínez. S'han redactat uns documents que arrepleguen les impressions dels ciutadans sobre els diferents aspectes del municipi (cultura, territori i medi ambient, benestar social, turisme o innovació, economia i comerç) i s'esbossen les primeres propostes de millora i de model futur de ciutat. Els interessats poden consultar aquesta documentació en la pàgina web municipal seguint aquest enllaç: http://www.ajxabia.com/ciutadans/pla-estrategic/documentacio
Com ha recalcat Chulvi, aquest pla és algo dinàmic, viu i obert a nous suggeriments, que encara es poden fer arribar a través d'unes fitxes també disponibles en el portal municipal. I és que, com recorda l'alcalde, l'Ajuntament de Xàbia s'ha proposat donar la màxima importància a la participació en el procés de confecció del Pla Estratègic, que junt a l'impuls dels consells consultius i l'Agenda 21 busquen que siga la ciutadania “qui decidisca el futur del seu poble”.
Així mateix, el primer edil ha assegurat que de moment està complint els terminis que es va marcar la Corporació per a aquest projecte prioritari i que naix sustentat per tots els grups amb representació municipal. En aquest sentit, alcalde de Xàbia ha avançat que en el mes de març començarà la segona ronda de reunions ja encaminades a definir el Pla de Dinamització, que s'espera tenir llest al juny i que solament inclourà idees “viables” econòmicament i socialment.
Chulvi ha aprofitat per a agrair la resposta ciutadana en els fòrums sectorials i la predisposició a col·laborar de tots els departaments municipals i els grups polítics. En la mateixa línia s'ha pronunciat el tinent d'alcalde, Oscar Antón, qui ha destacat que totes les directrius que marcaran el futur de Xàbia són fruit del temps de persones, amb experiència en tots els sectors que, malgrat tenir diferents sensibilitats i opinions, s'han implicat en un projecte comú en benefici de tot el municipi.