Xàbia acull un curs de la UNED sobre conciliació i pràctiques d'Igualtat

09 feb 2012 Les classes presencials seran els matins dels dissabtes en la biblioteca

L'extensió a Xàbia de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) impartirà en breu un curs sobre pràctiques d'igualtat convalidable per dos crèdits de lliure elecció. Les classes presencials es concentraran els matins dels dissabtes 25 de febrer, 3 i 10 de març, de 10 a 14 hores, i s'impartiran en la Biblioteca Municipal de Xàbia. A aquest calendari cal afegir altres vuit hores lectives o de pràctiques realitzables a distància.
Els interessats a matricular-se poden fer-ho fins al divendres 17 de febrer, de 9 a 14 hores, en el segon pis de la Casa de Cultura de Xàbia, tenint en compte que les places són limitades. (Més informació en info@javea.uned.es)
Com ha explicat Raquel Martí, codirectora del curs titulat “La conciliació de la vida laboral i familiar: un futur comú”, aquest abordarà la situació real del repte de la igualtat entre homes i dones, tant en àmbit públic com a privat i comptarà amb ponents de gran nivell.
Martí ha considerat que la societat actual segueix atenent a estereotips a l'hora d'encarregar-se dels treballs domèstics o de definir el sistema laboral i ha insistit en la necessitat de renovar aquest model i impulsar la coresponsabilitat real entre homes i dones en el dia a dia i en la presa de decisions.
La regidora d'Educació i Igualtat de Xàbia, Empar Bolufer, ha indicat que els dos departaments estan implicats en aquest curs d'extensió universitària i ressenyat que l'UNED cada vegada està més activa en el municipi, per la qual cosa la col·laboració de l'Ajuntament és major. Bolufer ha recordat que Xàbia, com a ciutat educadora, està conscienciada a oferir les màximes possibilitats de formació a tots els segments de població, també als adults, com exemplifiquen aquests cursos o la secció sènior de l'UNED.
Per la seua banda, el director de l'UNED en la seua extensió de Dénia-Xàbia-Benidorm, Carlos Torres, ha incidit en aquesta idea assegurant que cursos com aquest no estan dirigits solament als joves, sinó que són una oportunitat per a persones de major edat que, per circumstàncies polítiques i socials, no van ser educats en la igualtat. Torres ha avançat que l'UNED treballa en un projecte d'observatori sobre la dona i que oferirà més formació específica, destinada a tots aquells que estan motivats per a aconseguir que la societat siga més justa per a homes i dones.