L'Ajuntament de Xàbia obri el procés perquè els pròxims pressupostos siguen més participatius

08 feb 2012 Un expert explicarà els mètodes el dimecres 15 de febrer

La regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Xàbia ha organitzat per al dimecres dia 15 de febrer una jornada d'informació sobre l'important procés de pressupostos participatius que es vol engegar en el municipi i que permetrà als ciutadans triar en què s'inverteix un percentatge dels diners de les arques públiques.
La conferència, sobre experiències i metodologia, serà a les 20 hores en el saló d'actes de la Casa de Cultura i estan convidades totes les persones preocupades pel seu municipi i per conèixer les maneres d'implicar-se en les decisions i projectes municipals. El ponent serà Francisco José Francés García. Professor de Sociologia de la Universitat d'Alacant, especialista en investigació participativa i gestió local. El passat any, l'equip de govern ja va impulsar un apartat participatiu dins dels comptes, encara que per falta de temps es va limitar a una simple votació de projectes en el marc de l'Agenda 21. De cara als pròxims comptes, la regidoria que dirigeix Cesc Camprubi s'ha posat a treballar des d'inici d'any per a poder desenvolupar un procediment més representatiu i obert. Camprubi explica que aquesta primera conferència és introductòria i servirà per a conèixer les línies de treball que se segueixen normalment en un procés de pressupostos participatius.
Quant al ponent, el sociòleg Francisco Francés García, és especialista en investigació participativa i gestió local, al seu torn treballa per a l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament i Pau, desenvolupant diverses línies d'investigació en metodologies participatives. Ha dut a terme la coordinació dels pressupostos participatius en diversos municipis com Villena, Petrer i Novelda, aconseguint per a aquest últim un premi de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania al gener de 2011. Va participar com a assessor dels pressupostos a Elx i ha escrit diversos articles i llibres sobre pressupostos participatius, a més participa en diversos projectes nacionals i internacionals sobre democràcia participativa i pressupostos participatius.