Xàbia constitueix un nou consell assessor d'urbanisme i medi ambient

02 feb 2012 L'òrgan consultiu es reunirà dues vegades al mes en la Capella de Santa Ana

L'Ajuntament de Xàbia ha constituït avui el Consell Consultiu d'Urbanisme i Medi ambient. Un fòrum on es debatran les opcions de desenvolupament i els assumptes mediambientals que afecten al municipi. Un dels més importants objectes de discussió d'aquest consell serà el futur Pla General d'Ordenació Urbana, en procés de revisió, però també s'ocuparà de temptejar les opinions en assumptes més concrets com poden ser la planificació de rotondes o d'infraestructures que afecten a l'ocupació de la via pública.
L'alcalde, José Chulvi, ha delegat la presidència d'aquest òrgan assessor en el regidor d'Urbanisme, Pere Sapena, qui estarà acompanyat per un representant de cada grup municipal amb representació en la Corporació. Així, a més de Sapena (Xàbia Democràtica) són membres Rafael Bas (PSOE), Salvador Ferrer (Ciutadans per Xàbia), José Luis el Genovés (PP), Francesc Catalá (Bloc-Centristes) i Paco Catalá, ja que s'ha acordat donar presència també al Grup Mixt. La resta de membres són portaveus d'agents socials com són les associacions veïnals, empresarials, de construcció, de serveis, tècnics i de l'Agenda 21, uns col·lectius que encara que solament tenen un representant en el consell, han triat diversos cotitulars que acudiran alternativament a les reunions en funció del tema que es tracte en cada sessió.
En representació de col·lectius veïnals actuaran Ramón Cardona (Raval de la Mar), Vicente Soler (Freginal), José Sánchez (urbanitzacions) i Reme Berenguer (Centre Històric); pel comerç Bartolomé Bas (Arenal), Sisco Valls (Centre Històric) i Geovanni Sánchez (Port); com a empresaris de la construcció o de manteniment estan Emilio Sentí i Pedro Cholbi i com a representants de serveis relacionats amb l'hostaleria, restauració i oci, José Manuel Pinya, Nieves Montisi i Jaime García. Els portaveus de l'Agenda 21 són Manuel Fernández i Guiomar Ramírez Montesinos i els tècnics relacionats amb la construcció Raúl Bover, Julio Sela, Juan Vicente Pons, Juan Catalá, Juan Serrat i Jaime Raimundo Perona.
El consell d'Urbanisme es reunirà cada dues setmanes en les oficines de la Capella de Santa Ana.