L'Ajuntament de Xàbia ofereix un taller familiar dirigit als pares d'adolescents

01 feb 2012 Diferents professionals assessoraran com reaccionar davant problemes relacionats amb la sexualitat, addiccions i falta de comunicació

Sabria reaccionar si el seu fill diu que està fart i amenaça amb anar-se de casa? I si la seua filla li confessa que està embarassada de dos mesos i no sap què fer? Què faria si troba marihuana entre la roba del seu fill? Com reaccionaria davant la trucada de la policia comunicant-li que la seua filla té un coma etílic? Estar preparat per a aquestes situacions és el principal objectiu del taller que han preparat l'Ajuntament de Xàbia i l'assemblea local de Creu Roja per als pares dels adolescents del municipi. Reunions on es compartiran mètodes per a millorar la comunicació familiar, a més de consells per a prevenir o reaccionar davant possibles problemes relacionats amb la sexualitat, conductes addictives o trastorns alimentosos. El projecte implica a les regidories de Joventut, Sanitat, Serveis Socials i Educació, els professionals de la qual parlaran de totes les problemàtiques als quals els joves són sensibles i que condicionen la relació entre pares i fills durant l'adolescència.
Com ha explicat l'edil Tere Bisquert, el taller naix de la demanda arreplegada en el consell local de salut, és totalment gratuït i està dirigit als pares amb fills d'entre 12 i 18 anys. Les classes seran els dimecres des del 22 de febrer al 28 de març i per a compatibilitzar-ho amb la rutina de cadascun, és possible triar un horari de matí (de 9’30 a 11 hores) o vesprada (de 19 a 20’30 hores). Els formularis per a inscriure's s'han repartit en els centres escolars i de secundària del municipi perquè siguen els joves els qui els lliuren als seus pares. De totes maneres, és possible informar-se en Monjove (Casa de la Cultura), el Centre Social o en les bústies de les Associacions de Mares i Pares (AMPA) o per correu electrònic en monjove@monjove.net. El termini per a apuntar-se acaba el divendres 17 de febrer.
Les temàtiques a tractar seran: “Com millorar la comunicació amb els nostres fills”, a càrrec de la psicòloga del Gabinet Psicopedagògic, Marina Pardo; “El conflicte i l'adolescència”, abordat per les educadores socials de l'àrea de família de Serveis Socials; “Addiccions químiques i no químiques en l'adolescència: alcohol, cànnabis, internet, xarxes socials o telèfon mòbil” impartit per Javi Costa, de la Unitat de Prevenció Comunitària; “Parlar amb els nostres fills de sexualitat i riscos”, a càrrec de Lorena Bas, tècnica de Creu Roja; “Com prevenir i detectar els transtorns en l'alimentació” per Sefa Mulet, psicòloga de Creu Roja i, finalment “Adolescència i temps lliure” coordinat per Vicent Buigues, tècnic municipal de Joventut.
Així mateix, si en el transcurs de les classes es detecta algun assumpte que preocupe especialment als pares, l'Ajuntament està obert a programar més sessions per a aprofundir i cercar professionals més especialitzats.
Els tècnics participants aclareixen que el taller està recomanat a tots els pares d'adolescents, encara que hagen assistit a alguna edició anterior, ja que encara que es parle dels mateixos blocs temàtics, els continguts són diferents.